17/09/2021 18/09/2021 Με περισσότερες ελπίδες ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για 1.500 παιδιά από χωριά της επαρχίας Βασλούι στην Ρουμανία, καθώς έλαβαν καινούριες τσάντες εφοδιασμένες με σχολικά είδη από την Ιερά Επισκοπή Χουσίου σε συνεργασία με τον τοπικό Ορθόδοξο Φιλανθρωπικό Σύλλογο. Το φιλανθρωπικό πρόγραμμα υπό την ονομασία «Μία τσάντα για την νέα σχολική χρονιά» πραγματοποιείται για τέταρτη...
17 Σεπτεμβρίου, 2021 - 8:49
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2021 - 15:05

Επισκοπή Χουσίου: Σχολικά είδη για παιδιά ευάλωτων οικογενειών

Διαδώστε:
Επισκοπή Χουσίου: Σχολικά είδη για παιδιά ευάλωτων οικογενειών

Με περισσότερες ελπίδες ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για 1.500 παιδιά από χωριά της επαρχίας Βασλούι στην Ρουμανία, καθώς έλαβαν καινούριες τσάντες εφοδιασμένες με σχολικά είδη από την Ιερά Επισκοπή Χουσίου σε συνεργασία με τον τοπικό Ορθόδοξο Φιλανθρωπικό Σύλλογο.

Το φιλανθρωπικό πρόγραμμα υπό την ονομασία «Μία τσάντα για την νέα σχολική χρονιά» πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και μαζί με την παροχή υποτροφιών, στοχεύει στην αποτροπή της εγκατάλειψης του σχολείου από νέους και παιδιά ευάλωτων οικογενειών.

Αναφερόμενος στην φιλανθρωπική πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος του Ορθοδόξου Φιλανθρωπικού Συλλόγου Χουσίου π. Βλαδίμηρος Μπερεγκόι, επισήμανε:

«Μέσω του προγράμματος της Ιεράς Επισκοπής Χουσίου «Μία τσάντα για την νέα σχολική χρονιά», που πραγματοποιείται με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Ιγνατίου, καταφέραμε και φέτος, με τη βοήθεια και την υποστήριξη πολλών καλών ανθρώπων και φίλων του Ορθοδόξου Φιλανθρωπικού Συλλόγου Χουσίου από Τιμισοάρα, Άλμπα, Τούρντα, Κλούζ-Ναπόκα, Κάμπια-Τούρζι, Βουκουρέστι, Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία, να προσφέρουμε 1.500 πλήρως εφοδιασμένες τσάντες για παιδιά που προέρχονται από ευάλωτα περιβάλλοντα. Για τα παιδιά, η πρώτη μέρα του σχολείου πρέπει να είναι χαρούμενη και να έχουν την πεποίθηση ότι, μέσω της εκπαίδευσης, μπορεί να έχει νόημα η ζωή τους.»

Να σημειωθεί ότι ανάλογα φιλανθρωπικά προγράμματα πραγματοποιούνται και σε άλλες Αρχιεπισκοπές, Μητροπόλεις και Επισκοπές του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων