22/11/2022 22/11/2022 Στην επετειακή εκδήλωση που διοργανώθηκε για την 17η επέτειο από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου συμμετείχε σήμερα ο Αρχιμανδρίτης π. Teofil Anăstăsoaie (Τεοφίλ Αναστασοάιε), ως αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας στους Αγίους Τόπους. Ο π. Teofil Anăstăsoaie παρέστη στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια, κατά την εορταστική...
22 Νοεμβρίου, 2022 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2022 - 17:59

Συγχαρητήριο μήνυμα Πατριάρχη Ρουμανίας για τα 17 χρόνια ενθρόνισης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Συγχαρητήριο μήνυμα Πατριάρχη Ρουμανίας για τα 17 χρόνια ενθρόνισης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Στην επετειακή εκδήλωση που διοργανώθηκε για την 17η επέτειο από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου συμμετείχε σήμερα ο Αρχιμανδρίτης π. Teofil Anăstăsoaie (Τεοφίλ Αναστασοάιε), ως αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας στους Αγίους Τόπους.

Ο π. Teofil Anăstăsoaie παρέστη στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια, κατά την εορταστική εκδήλωση στο Πατριαρχικό Μέγαρο, έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Το μήνυμα εξέφραζε τις καλές σχέσεις μεταξύ της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, και ιδιαίτερα τη συνεργασία για τη διοργάνωση προσκυνημάτων για τους Ρουμάνους στους Αγίους Τόπους.

«Ήταν επίσης ένα ευχαριστήριο μήνυμα για το γεγονός ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων δέχεται, αυτή την περίοδο μετά την πανδημία, όλο και περισσότερες ομάδες Ρουμάνων προσκυνητών που καταφέρνουν να φτάσουν στους Ιερούς Τόπους για να προσκυνήσουν. Γίνονται δεκτοί με αγάπη και ευλογία και συμμετέχουν στις ακολουθίες που τελούνται στις ορθόδοξες εκκλησίες εντός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων», είπε ο Αρχιμανδρίτης π. Teofil Anăstăsoaie.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ) π. Ιώαννης Σάουκα ο οποίος συνεχάρη και τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο.

Με πληροφορίες από basilica (Sorin Ionițe)

Με φωτογραφίες από Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων