02/03/2020 02/03/2020 “Κανείς δεν μπορείς να εισέλθει στη Βασιλεία του Θεού χωρίς τη συγχώρεση” δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στον Εσπερινό της Συγχώρησης. «Με τη συγχώρεση των άλλων καλλιεργείται η ταπεινοφροσύνη και η εσωτερική ελευθερία του ανθρώπου που θέλει να ζήσει στην ειλικρινή αγάπη του Θεού», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας, προσθέτοντας ότι...
02 Μαρτίου, 2020 - 8:41
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2020 - 8:13

Συγχώρεση είναι η “Σταύρωση του Εγώ”

Διαδώστε:
Συγχώρεση είναι η “Σταύρωση του Εγώ”

“Κανείς δεν μπορείς να εισέλθει στη Βασιλεία του Θεού χωρίς τη συγχώρεση” δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στον Εσπερινό της Συγχώρησης.
«Με τη συγχώρεση των άλλων καλλιεργείται η ταπεινοφροσύνη και η εσωτερική ελευθερία του ανθρώπου που θέλει να ζήσει στην ειλικρινή αγάπη του Θεού», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας, προσθέτοντας ότι η συγχώρεση είναι ουσιαστικά η “σταύρωση του Εγώ”
Αναφερόμενος στη νηστεία, υπογράμμισε ότι είναι «ένα δώρο προς τον Θεό, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το δώρο της ζωής».
«Όποιος νηστεύει, αλλά δεν προσεύχεται, δεν συγκεντρώνει πνευματικό φως στην ψυχή του, αλλά εκτελεί μόνο μια βιολογική και ψυχολογική άσκηση, με κίνητρο την υγιεινή ή την αισθητική», υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων