14/03/2024 14/03/2024 Συλλυπητήριο μήνυμα προς την Ιερά Σύνοδο της Βουλγαρικής Εκκλησίας έστειλε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ για την κοίμηση του Πατριάρχη κ.κ. Νεοφύτου.  Ο Μακαριώτατος, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι ο μακαριστός Πατριάρχης υπήρξε άξια, σεβάσμια και καταξιωμένη προσωπικότητα στην σύγχρονη Ορθοδοξία. “Συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκάλεσε αυτή η απώλεια και εκ μέρους των ιεραρχών, του κλήρου...
14 Μαρτίου, 2024 - 12:40
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2024 - 12:49

Συλλυπητήρια του Πατριάρχη Ρουμανίας για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια του Πατριάρχη Ρουμανίας για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Συλλυπητήριο μήνυμα προς την Ιερά Σύνοδο της Βουλγαρικής Εκκλησίας έστειλε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ για την κοίμηση του Πατριάρχη κ.κ. Νεοφύτου. 

Ο Μακαριώτατος, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι ο μακαριστός Πατριάρχης υπήρξε άξια, σεβάσμια και καταξιωμένη προσωπικότητα στην σύγχρονη Ορθοδοξία.

“Συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκάλεσε αυτή η απώλεια και εκ μέρους των ιεραρχών, του κλήρου και των πιστών της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στέλνουμε τα αδελφικά μας συλλυπητήρια στα μέλη της Ιεράς Συνόδου και σε ολόκληρη την Εκκλησία της Βουλγαρίας. Προσευχόμαστε στον Χριστό, τον Κύριό μας, Αυτόν που είναι η ανάσταση και η ζωή (πρβλ. Ιω. 11, 25), να αναπαύσει μαζί με τους δίκαιους την ψυχή του Πατριάρχη Νεοφύτου στο φως, την ειρήνη και την αγάπη της Υπεραγίας Τριάδος. Αιωνία του η μνήμη”, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. 

Δείτε αναλυτικά το συλλυπητήριο μήνυμα 

Φωτογραφία: OrthPhoto

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων