22/12/2023 22/12/2023 Τα συλληπητήριά του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ, εξέφρασε με μήνυμά του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, με αφορμή το τραγικό περιστατικό που συνέβη στις 21 Δεκεμβρίου στην Πράγμα, όταν νεαρός άνδρας άνοιξε πυρ στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 15 άνθρωποι,...
22 Δεκεμβρίου, 2023 - 19:48
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2023 - 20:00

Συλλυπητήρια του Ρουμανίας Δανιήλ στον Τσεχίας Ραστισλάβ για την πολύνεκρη επίθεση στην Πράγα

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια του Ρουμανίας Δανιήλ στον Τσεχίας Ραστισλάβ για την πολύνεκρη επίθεση στην Πράγα

Τα συλληπητήριά του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ, εξέφρασε με μήνυμά του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, με αφορμή το τραγικό περιστατικό που συνέβη στις 21 Δεκεμβρίου στην Πράγμα, όταν νεαρός άνδρας άνοιξε πυρ στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 15 άνθρωποι, και να τραυματιστούν 25. 

“Σε αυτές τις στιγμές θλίψης για τον λαό της Τσεχικής Δημοκρατίας, προσευχόμαστε στον Πολυεύσπλαχνο Θεό να αναπαύσει την ψυχή όσων έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό συμβάν, να δώσει ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, και να παρηγορήσει τις οικογένειες των θυμάτων”, ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος.

Ακόμη, ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των περιστατικών βίας που εκδηλώνονται από ανθρώπους κάθε ηλικίας στην σύγχρονη κοινωνία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο 24χρονος δράστης έχασε τη ζωή του χθες στο κτίριο του πανεπιστημίου, πιθανόν αυτοκτονώντας ή από σφαίρα αστυνομικού, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία γνωστοποίησε χθες πως ο 24χρονος, ο οποίος είχε άδεια οπλοφορίας και καθαρό ποινικό μητρώο, ήταν φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Η αστυνομία είπε ακόμη πως ο ύποπτος, για τον οποίο ζήτησε να μην κατονομασθεί, είχε σκοτώσει τον πατέρα του σε κατοικία έξω από την Πράγα, πριν μεταβεί στην πρωτεύουσα.

Η αστυνομία είχε πληροφορίες πως σκόπευε να αυτοκτονήσει και τον αναζητούσε σε άλλο κτίριο του πανεπιστημίου, όπου επρόκειτο να παρακολουθήσει μια διάλεξη.

Όμως ο ύποπτος ως δράστης πήγε αντίθετα στο κτίριο της Σχολής Καλών Τεχνών, σε μια πολυσύχναστη πλατεία στην άλλη όχθη από το Κάστρο της Πράγας και μερικές εκατοντάδες μέτρα από την Πλατεία της Παλιάς Πόλης, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ευρώπης.

Πρόκειται για έναν από τους χειρότερους μαζικούς πυροβολισμούς στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία, και κάτι πρωτοφανές στην τσεχική ιστορία.

Διαβάστε ακόμη:

Συλλυπητήρια του Γεωργίας Ηλία στον Τσεχίας Ραστισλάβ για την πολύνεκρη επίθεση στην Πράγα

Φωτογραφία: Basilica.ro / Raluca Ene

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων