14/09/2022 14/09/2022 Ο Μαχμούτ  Αλ – Χαμπάς, σύμβουλος για θρησκευτικά θέματα του Μαχμούντ Αμπάς, Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο της Ρουμανίας όπου τον υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Κατά τη συνάντησή τους, ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους χριστιανικούς θρησκευτικούς...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:50
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 - 10:56

Συνάντηση Πατριάρχη Ρουμανίας με εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής αρχής

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Ρουμανίας με εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής αρχής

Ο Μαχμούτ  Αλ – Χαμπάς, σύμβουλος για θρησκευτικά θέματα του Μαχμούντ Αμπάς, Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο της Ρουμανίας όπου τον υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Κατά τη συνάντησή τους, ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους χριστιανικούς θρησκευτικούς οικισμούς, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ρουμανικούς ορθόδοξους οικισμούς στους Αγίους Τόπους , συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του Κέντρου Μελετών και Προσκυνημάτων του νεοφανούς Αγίου Ιωάννου – Ιακώβου του Ρουμάνου από την Ιεριχώ. Ακόμη, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της εν Ρουμανίας Ορθόδοξης Εκκλησίας να αποκαταστήσει τον ρουμανικό οικισμό στην Ιορδανία.

Επίσης, ο Πατριάρχης Ρουμανίας εξέφρασε την ελπίδα του ότι, μετά τα δύο τελευταία χρόνια που σημαδεύτηκαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, θα αυξηθούν τα προσκυνήματα των Ορθόδοξων Ρουμάνων στους Αγίους Τόπους.

Ο Μακαριώτατος τόνισε, ακόμη, τον ρόλο που έχουν τα προσκυνήματα στη διατήρηση και την προώθηση ενός κλίματος ειρήνης και καλής κατανόησης μεταξύ των Χριστιανών και των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων στους Ιερούς Τόπους.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Μαχμούτ  Αλ – Χαμπάς υπογράμμισε: “Είμαστε χαρούμενοι που συναντηθήκαμε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Το μήνυμα της ειρήνης που εκφράσαμε βρήκε θετική ανταπόκριση από τον Μακαριώτατο ο οποίος μίλησε με ανθρωπιά και σοφία. Μεταφέραμε και το αίτημα για ειρήνη από τους Παλαιστίνιους χριστιανούς και μουσουλμάνους πιστούς.

Εξηγήσαμε επίσης στον Μακαριώτατο την κατάσταση στην οποία ζει ο παλαιστινιακός λαός, και εκφράσαμε την ελπίδα μας για την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή. Ο Μακαριώτατος εξασφάλισε τη συνεχή υποστήριξη της εν Ρουμανίας Ορθόδοξης Εκκλησίας για την επίτευξη ειρήνης στους Αγίους Τόπους. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να απευθύνουμε, εξ ονόματος του Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς, πρόσκληση να στον Μακαριώτατο για να επισκεφθεί την Παλαιστίνη. Θα χαρούμε πολύ να τον έχουμε μαζί μας”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις απένειμε στον Παλαιστίνιο ομόλογό του το Εθνικό Τάγμα «Αστέρι της Ρουμανίας»  ως ένδειξη υψηλής εκτίμησης για την εξαιρετική συμβολή στην προώθηση του διαλόγου και της περιφερειακής ανάπτυξης, για την υποστήριξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ της Ρουμανίας και της Παλαιστίνης.

“Εξέφρασα την ελπίδα ότι, με τη συνδρομή των Ηνωμένων Πολιτειών και την εποικοδομητική προσέγγιση στην ειρηνευτική διαδικασία από εξωτερικούς εταίρους, η κατάσταση της περιφερειακής ασφάλειας θα μπορέσει να βελτιωθεί. Η Ρουμανία με τη σειρά τους, είναι έτοιμη να παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη στην Παλαιστίνη”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρουμανίας.

Η Ρουμανία θα συνεχίσει επίσης να υποστηρίζει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Παλαιστίνης“, πρόσθεσε ο Κλάους Γιοχάνις.

Πηγή φωτογραφίας: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Με πληροφορίες από basilica, presidency.ro, romania-insider, ziarullumina

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων