24/11/2021 24/11/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Γερμανίας στην Ρουμανία Πεέρ Γκεμπάουερ είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021. Ο Πρέσβης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι.     Ο κ. Γκεμπάουερ ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την υποδοχή και μίλησε με...
24 Νοεμβρίου, 2021 - 17:36
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2021 - 20:32

Συνάντηση Πατριάρχη Ρουμανίας με τον Πρέσβη της Γερμανίας

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Ρουμανίας με τον Πρέσβη της Γερμανίας
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Γερμανίας στην Ρουμανία Πεέρ Γκεμπάουερ είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021.

Ο Πρέσβης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι.

 

 

Ο κ. Γκεμπάουερ ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την υποδοχή και μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον ενεργό ρόλο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας στην σύγχρονη κοινωνία υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν σημαντικό εταίρο στο πλαίσιο του διαλόγου και της συνεργασίας.

 

 

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας συνεχάρη τον Γερμανό Πρέσβη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην διπλωματική αποστολή του. Επίσης, αναφέρθηκε στα οφέλη της συνεργασίας των δύο πλευρών στον ακαδημαϊκό τομέα και ιδιαίτερα στην υποστήριξη που παρέχουν οι Εκκλησίες στη Γερμανία σε Ρουμάνους Ορθόδοξους φοιτητές. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι καλές σχέσεις των δύο χωρών θα συμβάλουν σε περαιτέρω αμοιβαία επωφελή συνεργασία.

 

 

Στην συνάντηση συζητήθηκε επίσης η σημασία του ρόλου της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και η υλοποίηση πρωτοβουλιών για την στήριξη ευάλωτων παιδιών και ηλικιωμένων. Ο Γερμανός διπλωμάτης υπογράμμισε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Εκκλησία της Ρουμανίας, ανταλλάσσοντας εμπειρία και τεχνογνωσία σε αυτούς τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων προκλήσεων που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας.

 

 

Τέλος, αναφερόμενος στην πανδημία, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ τόνισε ότι στην τρέχουσα δύσκολη περίοδο, οι αρχές πρέπει να παρέχουν καλύτερη ενημέρωση και υποστήριξη στους πολίτες διασφαλίζοντας περισσότερα ιατρικά μέσα για την πρόληψη της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων