31/03/2023 31/03/2023 Ο Πρέσβης της Ελβετίας στο Βουκουρέστι, Άρθουρ Ματλί με το τέλος της διπλωματικής του αποστολής στη χώρα, επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Ήρθα να αποχαιρετήσω τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, μετά από τεσσεράμισι χρόνια που υπηρέτησα τη χώρα μου, την Ελβετία, εδώ στη Ρουμανία», δήλωσε...
31 Μαρτίου, 2023 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2023 - 9:37

Συνάντηση Ρουμανίας Δανιήλ με τον Πρέσβη της Ελβετίας στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Συνάντηση Ρουμανίας Δανιήλ με τον Πρέσβη της Ελβετίας στο Βουκουρέστι

Ο Πρέσβης της Ελβετίας στο Βουκουρέστι, Άρθουρ Ματλί με το τέλος της διπλωματικής του αποστολής στη χώρα, επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Ήρθα να αποχαιρετήσω τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, μετά από τεσσεράμισι χρόνια που υπηρέτησα τη χώρα μου, την Ελβετία, εδώ στη Ρουμανία», δήλωσε ο Πρέσβης σε μέσα ενημέρωσης και πρόσθεσε:

«Ενημέρωσα τον Μακαριώτατο για την ολοκλήρωση της πρώτης συνεισφοράς της Ελβετίας, ύψους 180 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (για τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Ο Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας ήρθε στη Ρουμανία στις 12 Δεκεμβρίου και υπέγραψε μια δεύτερη δόση συνεισφοράς της Ελβετίας, άνω των 221 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων».

«Συζητήσαμε επίσης για τις υπηρεσίες υγείας, πιο συγκεκριμένα για τον τομέα της παρηγορητικής φροντίδας, τη σημασία της συνέχισης της ανάπτυξης αυτών των υπηρεσιών στη χώρα σας, για όσους το χρειάζονται, για όσους διανύουν την τελευταία περίοδο της ζωής», επεσήμανε.

«Ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ τόνισε πόσο σημαντική είναι η συνεχής ανάπτυξη της ανακουφιστικής φροντίδας για την Εκκλησία και πόσο χρειάζεται η παρηγορητική φροντίδα στη χώρα», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Ελβετίας στο Βουκουρέστι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ εξέφρασε τη χαρά του που συναντήθηκε ξανά με τον Άρθουρ Ματλί, τον συνεχάρη για την πλούσια διπλωματική δραστηριότητα που πραγματοποιείται στη Ρουμανία και τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη που έδωσε στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας Άγιος Νεκτάριος στο Βουκουρέστι.

Ο Πρέσβης συνεχάρη το Πατριαρχείο Ρουμανίας για την αγαστή συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελβετίας στη Ρουμανία και, στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε την ιδέα της ίδρυσης μιας δομής που θα εκπαιδεύει προσωπικό εξειδικευμένο στην παρηγορητική φροντίδα, λαμβάνοντας υπόψη τη δραστηριότητα που ασκεί το Κέντρο Παρηγορητικής Φροντίδας Άγιος Νεκτάριος της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, τονίζοντας ταυτόχρονα με θαυμασμό την ποιότητα των υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται εκεί.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας εκτίμησε την πρόταση του Πρέσβη και υπενθύμισε ότι με απόφασή της η Ιερά Σύνοδος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας ανακήρυξε το 2023 ως Έτος Τιμής για την Ποιμαντική Φροντίδας των Ηλικιωμένων και το 2024 ως Έτος Τιμής για την Ποιμαντική Φροντίδα των Ασθενών.

Επίσης, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την οικονομική στήριξη που παρείχε το ελβετικό κράτος, ύψους 181 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, έως το έτος 2022, για διάφορα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στη Ρουμανία. Για την επόμενη φάση χρηματοδότησης, στα τέλη του 2022, η Πρεσβεία της Ελβετίας και το Υπουργείο Οικονομικών της Ρουμανίας υπέγραψαν νέα συμφωνία ύψους 221,5 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, για τη δημιουργία νέων έργων σε διάφορους τομείς.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ ευχήθηκε στον Πρέσβη καλή επιτυχία στη μελλοντική του διπλωματική αποστολή.

Σημειώνεται ότι το 2008, η Πρεσβεία της Ελβετίας στο Βουκουρέστι διέθεσε σημαντική οικονομική συνεισφορά για την κατασκευή του νέου κέντρου ανακουφιστικής φροντίδας της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου.

Έκτοτε, η Πρεσβεία της Ελβετίας δεν σταμάτησε να ασχολείται με την υποστήριξη του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας Άγιος Νεκτάριος, καθώς και στην επαγγελματοποίηση του τομέα της παρηγορητικής φροντίδας στη Ρουμανία και την ένταξή του στις πολιτικές δημόσιας υγείας.

Φωτογραφία: Basilica,ro / Raluca Ene
Basilica (Ștefana Totorcea)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων