26/01/2023 27/01/2023 Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ισπανίας στη Ρουμανία Χοσέ Αντόνιο Χερνάντεθ Πέρεζ – Σολόρθανο είχε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 στην Πατριαρχική Κατοικία ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Ο Πρέσβης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την συνάντηση και έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ρουμάνων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Παράλληλα τόνισε την σημασία...
26 Ιανουαρίου, 2023 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2023 - 1:06

Συνάντηση Πατριάρχη Ρουμανίας με τον Πρέσβη της Ισπανίας

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Ρουμανίας με τον Πρέσβη της Ισπανίας

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ισπανίας στη Ρουμανία Χοσέ Αντόνιο Χερνάντεθ Πέρεζ – Σολόρθανο είχε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 στην Πατριαρχική Κατοικία ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο Πρέσβης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την συνάντηση και έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ρουμάνων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Παράλληλα τόνισε την σημασία του ρόλου που διαδραματίζει η Ρουμανική κοινότητα στην Ισπανία, η οποία στην πλειοψηφία της αποτελείται από Ορθοδόξους, επισημαίνοντας ότι έχει ενσωματωθεί αρμονικά στην τοπική κοινωνία με την ανάληψη, μεταξύ άλλων, σημαντικών δημoσίων θέσεων στη διοίκηση του Ισπανικού κράτους.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η σημαντική συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας σε αυτή τη διαδικασία ένταξης μέσω της Επισκοπής Ισπανίας και Πορτογαλίας, η οποία, εκτός από την προώθηση της ταυτότητας της πίστης και του πολιτισμού της Ρουμανίας, αποτελεί επίσης κεντρικό σημείο αναφοράς για την έκφραση αλληλεγγύης εντός της Ρουμανικής κοινότητας στην Ισπανία.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας εξέφρασε την εκτίμηση του για την έντονη διπλωματική δραστηριότητα του Ισπανού Πρέσβη και τόνισε το γεγονός ότι η έμπρακτη ομολογία της Ορθόδοξης πίστης, ακόμη και κατά την κομμουνιστική περίοδο, είναι απόδειξη ότι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας του Ρουμανικού λαού και των θρησκευτικών του παραδόσεων.

Επίσης ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την παροχή φιλοξενίας στους Ρουμάνους που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα ή προσωρινά στην Ισπανία καθώς και για την αγαστή συνεργασία μεταξύ των εκπροσώπων του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην Ισπανία με τις τοπικές κρατικές αρχές, εκφράζοντας την ελπίδα για συνέχιση και εμβάθυνσή της.

Επιπλέον κατά τη συνάντηση οι δύο πλευρές τόνισαν τον ρόλο και τη σημασία της προώθησης του διαλόγου στη σύγχρονη κοινωνία, δεδομένου η Ευρώπη αντιμετωπίζει τώρα, στην Ουκρανία, έναν καταστροφικό πόλεμο, τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε υλικό επίπεδο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων