25/10/2023 27/10/2023 Θεολογικά, λειτουργικά και διοικητικά θέματα απασχόλησαν τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας η οποία συνήλθε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ. Της συνεδρίασης στο Πατριαρχικό Μέγαρο προηγήθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βρετάνης κ. Νεκταρίου. Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ κήρυξε την έναρξη...
25 Οκτωβρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2023 - 16:28

Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας

Διαδώστε:
Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας

Θεολογικά, λειτουργικά και διοικητικά θέματα απασχόλησαν τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας η οποία συνήλθε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ.

Της συνεδρίασης στο Πατριαρχικό Μέγαρο προηγήθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βρετάνης κ. Νεκταρίου.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης αναφέροντας το πρόγραμμα και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Mεταξύ των θεμάτων ήταν η πρόταση της Ιεράς Μητροπόλεως Μουντενίας και Δοβρογέας να αναγράφει στο Αγιολόγιό του Πατριαρχείου Ρουμανίας ο υμνογράφος Μακάριο Πρωτοψάλτης με ημέρα εορτής της μνήμης του την 31η Αυγούστου εκάστου έτους.

Στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης, συνήλθαν οι Συνοδικές Επιτροπές για να συντάξουν τις εκθέσεις για τα θέματα που ανατέθηκαν σε καθεμία προς έγκριση από την Ιερά Σύνοδο.

Μετά την επανέναρξη των εργασιών στην ολομέλεια της Ιεράς Συνόδου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ παρουσίασε την εικόνα του Αγίου Δημητρίου του Νέου, Πολιούχου του Βουκουρεστίου, που πρότεινε η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου για ενιαία αγιογράφηση σε ολόκληρο το Πατριαρχείο Ρουμανίας.

Το τέλος της συνεδρίασης ήταν αφιερωμένο στην παρουσίαση των εκθέσεων των Συνοδικών Επιτροπών από τους εισηγητές τους στην Ιερά Σύνοδο.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων