29/10/2022 29/10/2022 Συνεδρίασε χθες στο Βουκουρέστι υπό την Προεδρία του Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ένας σύντομος απολογισμός του έργου των Ιερών Μητροπόλεων της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας ενώ ακολούθησε συζήτηση επί θεολογικών, λειτουργικών και διοικητικών θεμάτων. Στην πανηγυρική συνεδρίαση συμμετείχε ο Μητροπολίτης Βεροίας , Ναούσης και...
29 Οκτωβρίου, 2022 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2022 - 13:41

Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας

Διαδώστε:
Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας

Συνεδρίασε χθες στο Βουκουρέστι υπό την Προεδρία του Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ένας σύντομος απολογισμός του έργου των Ιερών Μητροπόλεων της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας ενώ ακολούθησε συζήτηση επί θεολογικών, λειτουργικών και διοικητικών θεμάτων.

Στην πανηγυρική συνεδρίαση συμμετείχε ο Μητροπολίτης Βεροίας , Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που του απευθύνθηκε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεσσαραβίας κ. Πέτρος, προσέφερε στον Πατριάρχη Ρουμανίας το ύψιστο παράσημο της Μητρόπολης «Μητροπολίτης Γκουριέ Γκρόσου», που θεσπίστηκε στο πλαίσιο των 30 χρόνων από την επαναδραστηριοποίηση της Μητρόπολης Βεσσαραβίας. Με τον τρόπο θέλησε να ευχαριστήσει εκ μέρους της τοπικής εκκλησίας τον Προκαθήμενο της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας για το συνεχές ενδιαφέρον του για την Μητρόπολη Βεσσαραβίας.

Στο τέλος της πανηγυρικής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου, προβλήθηκε η ταινία – ντοκιμαντέρ με τίτλο «Προσευχή στη ζωή της Εκκλησίας και του πιστού» της τηλεόρασης TRINITAS.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων μαζί με τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας αποχαιρέτησαν τον Μακαριώτατο κ.κ. Δανιήλ ευχαριστώντας τον για την πρόσκληση και για τη φιλοξενία.

Φωτογραφίες: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων