26/09/2021 26/09/2021 Συνέδριο στη μνήμη του Επισκόπου Νήφωνα Νικουλέσκου, τα λείψανα του οποίου μεταφέρθηκαν από το Βουκουρέστι στο Γκαλάτι την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσείου Χριστιανικής Ιστορίας και Πολιτισμού Αρχιεπισκοπής Κάτω Δουνάβεως. Το συνέδριο είχε ως τίτλο “Η προσωπικότητα του Επισκόπου Νήφωνα, άξιος ιεράρχης, ευσεβής λειτουργός, επιμελής ιεραπόστολος, φιλάνθρωπος και...
26 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:02
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2021 - 17:13

Συνέδριο στη μνήμη του Επισκόπου Νήφωνα Νικουλέσκου

Διαδώστε:
Συνέδριο στη μνήμη του Επισκόπου Νήφωνα Νικουλέσκου

Συνέδριο στη μνήμη του Επισκόπου Νήφωνα Νικουλέσκου, τα λείψανα του οποίου μεταφέρθηκαν από το Βουκουρέστι στο Γκαλάτι την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσείου Χριστιανικής Ιστορίας και Πολιτισμού Αρχιεπισκοπής Κάτω Δουνάβεως.

Το συνέδριο είχε ως τίτλο “Η προσωπικότητα του Επισκόπου Νήφωνα, άξιος ιεράρχης, ευσεβής λειτουργός, επιμελής ιεραπόστολος, φιλάνθρωπος και φωτισμένος πατριώτης”. Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Κάτω Δουνάδεως κ. Κασσιανός, ενώ στην ομιλία συμμετείχε ο Καθηγητής Δρ. Ιωάννης Καράζα, ο οποίος για περισσότερο από δύο χρόνια μελέτησε την προσωπικότητα του Άγιου ιεράρχη. Επίσης στην ομιλία παρευρέθηκαν άνθρωποι του πολιτισμού, ιερείς και φοιτητές από το Γκαλάτι.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανός μίλησε στους παρευρισκόμενους για τη ζωή του Επισκόπου Νήφωνα και την πολιτιστική και πατρογονική κληρονομιά που άφησε στις επόμενες γενναιές. Οι υπόλοιποι καλεσμένοι μίλησαν επίσης για τις πράξεις, τα γεγονότα και τα επιτεύγματα του Αγίου Επισκόπου Νήφωνα.

Νωρίτερα, στο Παρεκκλήσι του Μουσείου της Επισκοπής της Κάτω Δουνάβεως, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τουλσέας κ. Βησσαρίων τέλεσε Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο.
Ενώ σήμερα το πρωί της Κυριακής, στον Καθεδρικό Ναό της Αρχιεπισκοπής στο Γκαλάτι, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, όπου τα λείψανα του Επισκόπου Νήφων Νικουλέσκου θα τοποθετήθηκαν στην κρύπτη που ετοιμάστηκε στον τόπο λατρείας που ίδρυσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων