08/11/2020 08/11/2020 Μια έκθεση για τη δραστηριότητα των πρώτων μηνών πραγματοποίησε το Κέντρο Υποστήριξης Κρίσεων Κύησης “Αγίας Αυτοκράτειρα Ελένη” στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κατά την περίοδο της πανδημίας οι αμβλώσεις συνεχίζονται. Η υπεύθυνη του Κέντρου κα. Αλεξάνδρα Ναντάν σημείωσε ότι κατά τους δύο πρώτους μήνες το Κέντρο επικεντρώθηκε στις εγκυμονούσες γυναίκες που...
08 Νοεμβρίου, 2020 - 10:37
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2020 - 10:27

Συνεχίζεται ο αγώνας κατά των αμβλώσεων στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Συνεχίζεται ο αγώνας κατά των αμβλώσεων στη Ρουμανία

Μια έκθεση για τη δραστηριότητα των πρώτων μηνών πραγματοποίησε το Κέντρο Υποστήριξης Κρίσεων Κύησης “Αγίας Αυτοκράτειρα Ελένη” στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κατά την περίοδο της πανδημίας οι αμβλώσεις συνεχίζονται. Η υπεύθυνη του Κέντρου κα. Αλεξάνδρα Ναντάν σημείωσε ότι κατά τους δύο πρώτους μήνες το Κέντρο επικεντρώθηκε στις εγκυμονούσες γυναίκες που έχουν περισσότερη έκθεση στον κορωνοϊό λόγω επαγγέλματος αλλά και σε μητέρες που έχουν γεννήσει και χρειάζονται προϊόντα φροντίδας μωρών.

Μια πιο ειδική περίπτωση ήταν οι γονείς ενός αγέννητου κοριτσιού που διαγνώστηκε με σύνδρομο Down. Το μαιευτήριο που ήταν ο γιατρός τους  μετατράπηκε σε κέντρο υποδοχής ασθενών με  Covid-19, οπότε έπρεπε να το αλλάξουν. Αυτό που πήγαν αργότερα δεν τους έδωσε αίσθηση ασφάλειας. Οι σύμβουλοι του Κέντρου της Αγίας Ελένης τους παρέπεμψαν σε έναν άλλο γιατρό υπέρ της ζωής και κατά των αμβλώσεων, και με τη βοήθεια του Θεού, το κοριτσάκι τους, η Αναστασία, γεννήθηκε υγιής. “Τόσο αυτή όσο και η μητέρα της είναι ασφαλείς και είμαστε ευγνώμονες σε εκείνους που άνοιξαν τις καρδιές τους για να τους υποστηρίξουν”, είπε η κα. Ναντάν.

Η υπεύθυνη επεσήμανε ότι «η υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας, διότι σε αυτήν την πανδημία, η άμβλωση συνεχίζει να καταστρέφει αθώα παιδιά και να σπάει τις καρδιές πολλών μητέρων και πατέρων». Για αυτό και το κέντρο “Αγία Αυτοκράτειρα Ελένη” ξεκίνησε μια εκστρατεία για τις δραστηριότητες του κέντρου ώστε να μπορούν δωρητές να δώσουν ένα ποσό το οποίο θα βοηθήσει στη στήριξη των γυναικών κατά την εγκυμοσύνη, την προετοιμασία τους για τη γέννηση ενός παιδιού και για μια καλή αρχή στη ζωή της μητέρας.

Το κέντρο έχει σχεδιάσει και υποστηρίξει διαδικτυακές λύσεις υποστήριξης. Μια ομάδα υποστήριξης θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο και θα πραγματοποιηθούν διάφορα εργαστήρια ενημέρωσης και εκπαίδευσης με διαδικτυακές ομιλίες και ομάδες που μπορούν να αλλάξουν απόψεις οι εγκυμονούσες με τη βοήθεια ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο εγκαινιάστηκε στις 16 Αυγούστου μετά την εκστρατεία που είχε οργανώσει το Πατριαρχείο Ρουμανίας και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ για την καταπολέμηση των αμβλώσεων στη Ρουμανία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων