22/10/2021 22/10/2021 Την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων ετοιμάζεται να εορτάσει σε λίγες ημέρες η Ρουμανία και με αφορμή την ημέρα ο στρατός στην περιοχή του Ιασίου ξεκίνησε μία σειρά δράσεων η οποία περιλαμβάνει και τη συντήρηση των στρατιωτικών νεκροταφείων της περιοχής. “Με αυτόν τον τρόπο τιμούμε τους νεκρούς μας και αυτούς που έπεσαν για την υπεράσπιση της...
22 Οκτωβρίου, 2021 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2021 - 9:22

Συντήρηση στρατιωτικών νεκροταφείων στο Ιάσιο

Διαδώστε:
Συντήρηση στρατιωτικών νεκροταφείων στο Ιάσιο

Την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων ετοιμάζεται να εορτάσει σε λίγες ημέρες η Ρουμανία και με αφορμή την ημέρα ο στρατός στην περιοχή του Ιασίου ξεκίνησε μία σειρά δράσεων η οποία περιλαμβάνει και τη συντήρηση των στρατιωτικών νεκροταφείων της περιοχής.

“Με αυτόν τον τρόπο τιμούμε τους νεκρούς μας και αυτούς που έπεσαν για την υπεράσπιση της πατρίδας στους αγώνες του Έθνους”, αναφέρει στην επίσημη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το Υπουργείο Άμυνας της χώρας. 

Η δράση εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στην Ημέρα του Ρουμανικού Στρατού και συμμετείχαν στρατιώτες από το 151 Τάγμα Πεζικού “Războieni” και το 198 Τάγμα Υλικοτεχνικής Υποστήριξης Τάγματος “Prut”.

Στο Ιάσιο, υπάρχουν πολεμικοί τάφοι στο νεκροταφείο στη γειτονιά Bucium, κοντά στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και στην αυλή του Πανεπιστημίου “Κούζα”. Το σημαντικότερο οστεοφυλάκιο των Ρουμάνων ηρώων (8.000 ήρωες) βρίσκεται στο Νεκροταφείο Ηρώων “St. Vasile ” στο Λόφο του Γαλατά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων