26/08/2020 26/08/2020 Την πορεία και το έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ περιγράφει σε έκθεσή του το Κέντρο Ορθόδοξων Μελετών της χώρας. Το άρθρο με τίτλο “Αναγέννηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας” παρουσιάζει μια σύντομη ιστορία της Εκκλησίας, με έμφαση στη μετάβαση από το...
26 Αυγούστου, 2020 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2020 - 8:27

Τα ΜΜΕ και η εξωστρέφεια της Ρουμανικής Εκκλησίας

Διαδώστε:
Τα ΜΜΕ και η εξωστρέφεια της Ρουμανικής Εκκλησίας

Την πορεία και το έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ περιγράφει σε έκθεσή του το Κέντρο Ορθόδοξων Μελετών της χώρας.

Το άρθρο με τίτλο “Αναγέννηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας” παρουσιάζει μια σύντομη ιστορία της Εκκλησίας, με έμφαση στη μετάβαση από το κομμουνιστικό καθεστώς στο παρόν.

Θεωρείται «μια νέα εποχή στην ιστορία της Ρουμανικής Ορθοδοξίας», η περίοδος της πατριαρχίας του Μακαριώτατου Πατέρα Δανιήλ, τόσο σε θρησκευτικό, διοικητικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό επίπεδο, όσο και στην επικοινωνία με τα ΜΜΕ.

“Η ίδρυση του Πρακτορείου Ειδήσεων Basilica έφερε επανάσταση στην προσέγγιση των μέσων ενημέρωσης της Ρουμανικής Εκκλησίας”, γράφει ο συγγραφέας του άρθρου τονίζοντας ιδιαίτερο τον σημαντικό ρόλο που παίζουν τα μέσα ενημέρωσης στην εξωστρέφεια της Εκκλησίας: “Το πρακτορείο ειδήσεων Basilica έχει εξελιχθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά και πιο αξιόπιστα πρακτορεία στη Ρουμανία”

Το άρθρο υπογραμμίζει τις προσπάθειες της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη στήριξη των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα , ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων