12/01/2022 12/01/2022 Τα μοναστήρια στην Μπουκοβίνα είναι στη λίστα του Bloomberg με τα 25 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος το 2022, καθώς διακρίνονται για τις περίτεχνες τοιχογραφίες τους που παρέμειναν αλώβητες στη διάρκεια των δεκαετιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οχτώ μοναστήρια της περιοχής περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους θησαυρούς...
12 Ιανουαρίου, 2022 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2022 - 20:11

Bloomberg: Διεθνής προβολή των μοναστηριών της Μπουκοβίνα

Διαδώστε:
Bloomberg: Διεθνής προβολή των μοναστηριών της Μπουκοβίνα

Τα μοναστήρια στην Μπουκοβίνα είναι στη λίστα του Bloomberg με τα 25 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος το 2022, καθώς διακρίνονται για τις περίτεχνες τοιχογραφίες τους που παρέμειναν αλώβητες στη διάρκεια των δεκαετιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οχτώ μοναστήρια της περιοχής περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της θρησκευτικής τέχνης παγκοσμίως.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Τα μοναστήρια στην Μπουκοβίνα, μια ιστορική περιοχή της Ρουμανίας το όνομα της οποίας σημαίνει “Γη της οξιάς”, έχουν συμπεριληφθεί από το πρακτορείο Bloomberg στη λίστα με τα 25 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος το 2022. Η τουριστική στήλη που δημοσιεύει το αμερικανικό πρακτορείο κάνει μνεία στα αγιογραφημένα μοναστήρια της Μπουκοβίνας. Στο πλαίσιο αυτό, το άρθρο αναδεικνύει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά ολόκληρης της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εξωτερικοί τοίχοι στα αγιογραφημένα μοναστήρια της περιοχής είναι διακοσμημένοι με περίτεχνες τοιχογραφίες, με πορτρέτα αγίων και προφητών, σκηνές από τη ζωή του Ιησού και από εικόνες των αγγέλων. Οι τοιχογραφίες δεν είναι απλές διακοσμήσεις τοίχων, καθώς αναπαριστούν ολοκληρωμένους κύκλους θρησκευτικών θεμάτων και σκοπός της δημιουργίας τους ήταν να κάνουν γνωστή στους χωρικούς την ιστορία της Βίβλου και τη ζωή σημαντικών αγίων της Ορθοδοξίας, απλώς με τη χρήση της εικόνας.

Η εξαιρετική σύνθεσή τους βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον. Είναι αυθεντικές τοιχογραφίες, καθώς έχουν υποστεί ελάχιστη παρέμβαση και είναι καλά διατηρημένες.

Οκτώ μοναστήρια στην Μπουκοβίνα περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO: Αρμπόρε, Ούμορ, Βάτρα Μολδοβίτσεϊ, Πατραούτς, Προμπότα, Εκκλησία της Αποτομής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, Βορονέτς και Σουτσεβίτσα.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει και άλλα τουριστικά αξιοθέατα της Ρουμανίας όπως τα χωριά στον Δούναβη ή το Βουκουρέστι.

Μαζί με τα μοναστήρια της Μπουκοβίνα, οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί του Bloomberg περιλαμβάνουν μέρη όπως η Μαδέρα (Ισπανία), η Σιγκαπούρη, τα νησιά Γκαλαπάγκος και η Αλάσκα.

Πηγή φωτογραφίας: Αρχείο Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων