17/12/2020 17/12/2020 Ο Προφήτης Δανιήλ του οποίου τη μνήμη τιμάει η Εκκλησία μας σήμερα, είναι ο πνευματικός προστάτης του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Με αφορμή τον εορτασμό των Ονομαστηρίων του Μακαριωτάτου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στην οποία προεξήρχε ο Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ, βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχη, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης τον Θεό. Μετά τη...
17 Δεκεμβρίου, 2020 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2020 - 19:09

Τα Ονομαστήρια του Πατριάρχου Ρουμανίας

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Πατριάρχου Ρουμανίας

Ο Προφήτης Δανιήλ του οποίου τη μνήμη τιμάει η Εκκλησία μας σήμερα, είναι ο πνευματικός προστάτης του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Με αφορμή τον εορτασμό των Ονομαστηρίων του Μακαριωτάτου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στην οποία προεξήρχε ο Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ, βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχη, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης τον Θεό. Μετά τη Θεία Λειτουργία στην Αίθουσα στης Χριστιανικής Ευρώπης στο Πατριαρχικό Μέγαρο ο Μακαριώτατος απένειμε αναμνηστικά Διπλώματα για το 2020.

Στο τέλος έξι άτομα παρουσίασαν στον Πατριάρχη τα παραδοσιακά Κάλαντα.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας έχει δώσει μεγάλη σημασία στη διασπορά της Ρουμανίας και με τη φροντίδα του και τις ευλογίες του θέσπισε την πρώτη Κυριακή μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου να είναι η “Κυριακή των Ρουμάνων Μεταναστών” ενώ ακόμα το 2021 μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας ανακηρύσσεται σε “έτος τιμής και ποιμαντικής φροντίδας των Ρουμάνων εκτός Ρουμανίας”. Επί Πατριαρχίας του έχουν προστεθεί 4 Επισκοπές στις ήδη υπάρχουσες 9 στη διασπορά αλλά και πολλές ενορίες, νέες Ιερές Μονές και πολλές εκδηλώσεις και δράσεις.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας τονίζει συχνά ότι “Ο Προφήτης Δανιήλ βρισκόταν στην Εξορία και πέθανε μακρυά από τους Άγιους Τόπους, μεταξύ ξένων, όμως διατηρούσε την προγονική του πίστη και την σοφία του. Πρέπει πάντα να έχουμε αίσθηση ευθύνης ενώπιον του Θεού για όλα όσα λέμε, όσα κάνουμε και όσα σκεφτόμαστε” και συνεχίζει λέγοντας “Ο Προφήτης Δανιήλ είναι ακόμα ο προστάτης των Ρουμάνων της διασποράς αλλά και δικός μας, όπου και αν είμαστε”.

Η ρουμανική διασπορά είναι μια από τις πιο πολυάριθμες στον κόσμο. Επί του παρόντος, η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ενορίες και επισκοπές τόσο στις ρουμανικές κοινότητες γύρω από τα ρουμανικά σύνορα όσο και σε όλο τον πλανήτη.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1951 στο χωριό Ντομπρέστι, στην επαρχία Τιμίς. Η κουρά του έγινε το 1987. Ως Ιεράρχης, ήταν για σύντομο χρονικό διάστημα Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής της Τιμισοάρα και από το 2007 μέχρι τώρα είναι ο Πατριάρχης της Ρουμανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων