24/11/2020 24/11/2020 Την άμεση αντίδραση του Πατριαρχείου της Ρουμανίας προκάλεσε η είδηση ότι ένα πολιτικό κόμμα στην προεκλογική εκστρατεία είχε εκτυπώσει, προκειμένου να προσφέρει στους πολίτες ως εκλογικό υλικό, χριστιανικά-Ορθόδοξα (ψεύτικα) ημερολόγια που περιέχουν όχι μόνο πολιτικό λογότυπο, αλλά και λάθη, παραλείψεις ή λανθασμένες αναφορές. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πατριαρχείο, αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή εκτός...
24 Νοεμβρίου, 2020 - 9:35
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2020 - 8:42

«Τα Ορθόδοξα ημερολόγια δεν αποτελούν προεκλογικό υλικό»

Διαδώστε:
«Τα Ορθόδοξα ημερολόγια δεν αποτελούν προεκλογικό υλικό»

Την άμεση αντίδραση του Πατριαρχείου της Ρουμανίας προκάλεσε η είδηση ότι ένα πολιτικό κόμμα στην προεκλογική εκστρατεία είχε εκτυπώσει, προκειμένου να προσφέρει στους πολίτες ως εκλογικό υλικό, χριστιανικά-Ορθόδοξα (ψεύτικα) ημερολόγια που περιέχουν όχι μόνο πολιτικό λογότυπο, αλλά και λάθη, παραλείψεις ή λανθασμένες αναφορές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πατριαρχείο, αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή εκτός από τις ηθικές παραμέτρους που έχει συνιστά παραβίαση του νόμου, σύμφωνα με τον οποίον η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να εκτυπώνει Ορθόδοξα ημερολόγια και να τα πωλεί / διανέμει μόνο σε εκκλησίες, μοναστήρια και δικά της εκκλησιαστικά καταστήματα .
Υπενθυμίζει μάλιστα, ότι με διαδοχικές αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει καταστήσει όσο το δυνατόν πιο σαφή τη στάση της απέναντι στην πολιτική ζωή και τις εκλογικές εκστρατείες.
Ως αποτέλεσμα, το Ρουμανικό Πατριαρχείο συνιστά στους Ορθόδοξους πιστούς να αναζητούν αυθεντικά Ορθόδοξα ημερολόγια μόνο σε εκκλησίες, μοναστήρια και εκκλησιαστικά καταστήματα, προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι το κείμενό τους είναι αυτό που εγκρίνεται κάθε χρόνο από την Ιερά Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων