21/02/2021 21/02/2021 Συνεχίζονται οι εργασίες στον Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου τόσο στο εξωτερικό όσο και στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο. Μιλώντας στο Trinitas TV, ο συντονιστής του έργου που έχει αναλάβει την δημιουργία των μωσαϊκών του ναού αναφέρθηκε στην πορεία των εργασιών. Ο Ντάνιελ Κοντρέσκου ανέφερε πως συνολικά θα περιλαμβάνονται 91 σκηνές και 294 μορφές Αγίων. “Έχουμε καταρτήσει το...
21 Φεβρουαρίου, 2021 - 10:33

Τα ψηφιδωτά στον Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου

Διαδώστε:
Τα ψηφιδωτά στον Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου

Συνεχίζονται οι εργασίες στον Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου τόσο στο εξωτερικό όσο και στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο. Μιλώντας στο Trinitas TV, ο συντονιστής του έργου που έχει αναλάβει την δημιουργία των μωσαϊκών του ναού αναφέρθηκε στην πορεία των εργασιών.

Ο Ντάνιελ Κοντρέσκου ανέφερε πως συνολικά θα περιλαμβάνονται 91 σκηνές και 294 μορφές Αγίων. “Έχουμε καταρτήσει το πρόγραμμα μας έτσι ώστε να παρατηρούμε και τη παραμικρή λεπτομέρεια σε ότι αφορά την σύνθεση των μωσαϊκών”, είπε.

Τα χαρακτηριστικά των μορφών που απεικονίζονται προέρχονται από την βυζαντινή τέχνη αλλά, όπως σημείωσε ο κ. Κοντρέσκου, φέρουν έντονα και την παραδοσιακή ρουμάνικη τεχνοτροία.

Μέχρι στιγμής, έχει κατασκευαστεί το 20% του μωσαϊκού του Καθεδρικού Ναού, δηλαδή 3.000 τετραγωνικά μέτρα από τα περίπου 15.000.

Ο Καθεδρικός Ναός της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού (ρουμανικά: Catedrala Mântuirii Neamului Românesc‎) είναι ο πατριαρχικός καθεδρικός ναός της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, βρίσκεται στο Βουκουρέστι και αποτελεί τον ψηλότερο και μεγαλύτερο Ορθόδοξο Χριστιανικό ναό στον κόσμο. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη του Χριστού και τον Απόστολο Ανδρέα. Ο καθεδρικός ναός είναι σχεδιασμένος με καθίσματα για περίπου 6.000 πιστούς, δέκα φορές μεγαλύτερος από τον υπάρχοντα πατριαρχικό καθεδρικό ναό. Εγκαινιάστηκε στις 25 Νοεμβρίου 2018 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων