12/08/2019 12/08/2019 Το μήνυμά του με αφορμή την Κυριακή των Ρουμάνων Μεταναστών (18 Αυγούστου), στέλνει ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, αναφερόμενος για μία ακόμα φορά στην ρουμανική επαρχία. “Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας κήρυξε το 2019 ως Έτος του ρουμανικού χωριού. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας θέλαμε να τονίσουμε το γεγονός ότι το χωριό είναι επίσης...
12 Αυγούστου, 2019 - 12:12

“Τα ρουμανικά χωριά είναι καθρέφτες της ρουμανικής ψυχής”

Διαδώστε:
“Τα ρουμανικά χωριά είναι καθρέφτες της ρουμανικής ψυχής”

Το μήνυμά του με αφορμή την Κυριακή των Ρουμάνων Μεταναστών (18 Αυγούστου), στέλνει ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, αναφερόμενος για μία ακόμα φορά στην ρουμανική επαρχία.

“Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας κήρυξε το 2019 ως Έτος του ρουμανικού χωριού. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας θέλαμε να τονίσουμε το γεγονός ότι το χωριό είναι επίσης ο χώρος στον οποίο έχουν διαμορφωθεί και διατηρηθεί πολλές από τις πνευματικές, πολιτιστικές και ταυτότητες που μεταδίδονται μέχρι σήμερα” αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πατριάρχης Ρουμανίας και προσθέτει:
“Από αυτή την άποψη, η συμβολή του ρουμανικού χωριού στην ιστορική εξέλιξη του ρουμανικού λαού είναι σημαντική. Τα ρουμανικά χωριά είναι καθρέφτες της ρουμανικής ψυχής”

“Δυστυχώς, είναι σαφές σε όλους μας ότι το ρουμανικό χωριό δεν είναι πλέον αυτό που ήταν πριν από αρκετά χρόνια” τονίζει, και υπογραμμίζει ότι σήμερα η επαρχία αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση, εξαναγκάζοντας πολλούς να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό και να αποξενωθούν από την πατρίδα τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων