07/01/2023 07/01/2023 Τα Θεοφάνεια εορτάσθηκαν με κατάνυξη στο Πατριαρχείο Ρουμανίας. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας κ. Δανιήλ τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό των Υδάτων στο Πατριαρχείο μαζί με τον  Επίσκοπο Ερζερούμ Καΐς, από το Πατριαρχείο Αντιοχείας και τον Επίσκοπο Πλοεστίου  Varlaam Ploiesteanul.   Τα Θεοφάνεια οι πιστοί συμμετέχουν στη λειτουργία του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων, που γίνεται...
07 Ιανουαρίου, 2023 - 17:41
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2023 - 17:43

Τα Θεοφάνεια στο Πατριαρχείο Ρουμανίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τα Θεοφάνεια στο Πατριαρχείο Ρουμανίας (ΦΩΤΟ)

Τα Θεοφάνεια εορτάσθηκαν με κατάνυξη στο Πατριαρχείο Ρουμανίας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας κ. Δανιήλ τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό των Υδάτων στο Πατριαρχείο μαζί με τον  Επίσκοπο Ερζερούμ Καΐς, από το Πατριαρχείο Αντιοχείας και τον Επίσκοπο Πλοεστίου  Varlaam Ploiesteanul.

 

Τα Θεοφάνεια οι πιστοί συμμετέχουν στη λειτουργία του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων, που γίνεται την παραμονή της Δεσποτικής εορτής. Ανήμερα των Θεοφανείων λαμβάνουν την ευλογία μέσω του Μεγάλου Αγιάσματος.

 

 

Στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι, οι προετοιμασίες για την ειδική αυτή ιεροτελεστία ξεκίνησαν την παραμονή της Δεσποτικής Εορτής με τον Μεγάλο Αγιασμό των Υδάτων. Συνολικά εμφιαλώθηκαν  13.000 φιάλες με αγιασμό και 5.000 ειδικά συσκευασμένοι άρτοι που μοιράστηκαν σε πιστούς και προσκυνητές οι οποίοι είχαν συρρεύσει από τα ξημερώματα έξω από το Πατριαρχείο για να πάρουν την ευλογία.

 

Ανήμερα της εορτής, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον  Πατριαρχικό Εφημέριο Varlaam Ploiesteanul ο οποίος  πλαισιώθηκε από ιερείς και διακόνους. Στο κήρυγμά του  ο ιεράρχης αναφέρθηκε στον συμβολισμό της Βάπτισης του Κυρίου στον Ιορδάνη ποταμό.

Τη Θεία Λειτουργία πλαισίωσε με ύμνους  η Χορωδία «Nicolae Lungu» του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Μέγας αγιασμός  στο προστώο του Πατριαρχείου
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη λειτουργική τάξη οι ιερείς μετέβησαν στο προπύργιο του Πατριαρχείου, ψάλλοντας τα τροπάρια για τη Βάπτιση του Κυρίου.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, μαζί με τον Επίσκοπο Ερζερούμ, από το Πατριαρχείο Αντιοχείας, και τον π. Varlaam Ploiesteanul, τον Πατριαρχικό Επίσκοπο, τέλεσαν τη λειτουργία του Μεγάλου Αγιασμού του ύδατος.

Η λειτουργία αυτή γίνεται σύμφωνα με την παράδοση έξω, σε περιοχές όπου υπάρχει καθαρό νερό ή σε ποτάμια και πηγές, για να φανεί ότι ολόκληρη η φύση είναι αγιασμένη και δέχεται τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

«Η πίστη στην Αγία Τριάδα είναι η πηγή της αιώνιας ζωής», είπε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων