16/09/2019 16/09/2019 “Όταν νιώθουμε αγωνία, ή πόνο, όταν είμαστε άρρωστοι και προσευχόμαστε στον Θεό και ζητούμε τη βοήθειά Του, τότε μας βοηθά να μετατρέψουμε τον σταυρό του πόνου σε νίκη μέσω ελπίδας». Αυτό δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ προσθέτοντας ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να κουβαλήσει ένα σταυρό, αλλά ποτέ δεν είναι τόσο δύσκολο που δεν μπορεί...
16 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:40

“Τα βήματα που μας οδηγούν στη σωτηρία”

Διαδώστε:
“Τα βήματα που μας οδηγούν στη σωτηρία”

“Όταν νιώθουμε αγωνία, ή πόνο, όταν είμαστε άρρωστοι και προσευχόμαστε στον Θεό και ζητούμε τη βοήθειά Του, τότε μας βοηθά να μετατρέψουμε τον σταυρό του πόνου σε νίκη μέσω ελπίδας». Αυτό δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ προσθέτοντας ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να κουβαλήσει ένα σταυρό, αλλά ποτέ δεν είναι τόσο δύσκολο που δεν μπορεί να το φέρει αν ζητήσει τη βοήθεια του Θεού.

Ο Πατριάρχης της Ρουμανίας ανέφερε στην ομιλία του τον σκοπό της ανθρώπινης ζωής, που είναι να προετοιμαστεί για την αδιαμφισβήτητη ουράνια ζωή, να επιτύχει τη σωτηρία.

Εξήγησε επίσης ότι σωτηρία είναι η ένωση του ανθρώπου με τον Θεό και αναφέρθηκε στα βήματα που πρέπει να κάνουμε για τη πετύχουμε.
Τα βήματα αυτά αφορούν στην θέληση του ανθρώπου να έρθει στον Χριστό, την αυταπάρνηση, την ακολουθία του δρόμου του Ιησού.
“Η σωτηρία εξαρτάται από την ελευθερία μας, σύμφωνα με την ευλογία Του. “Ο Θεός δεν αναγκάζει κανέναν να τον ακολουθήσει, αλλά προσκαλεί όλους τους ανθρώπους. Καλεί όλους στη σωτηρία » πρόσθεσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων