16/12/2022 16/12/2022 Στη δογματική αξία και σπουδαιότητα των παραδοσιακών Καλάντων των Χριστουγέννων αναφέρθηκε ο Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ στην ομιλία του στην καθιερωμένη συναυλία των φοιτητών της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής «Πατριάρχης Ιουστιανιανός» στο Βουκουρέστι. “Πολλοί θεολόγοι έχουν μελετήσει αυτό το είδος της λαϊκής δημιουργίας. Το μόνο συμπέρασμα είναι ότι η αξία της δογματικής διδασκαλίας των κάλαντα είναι...
16 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2022 - 11:21

Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ιστορία και την παράδοση της Ρουμανίας

Διαδώστε:
Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ιστορία και την παράδοση της Ρουμανίας

Στη δογματική αξία και σπουδαιότητα των παραδοσιακών Καλάντων των Χριστουγέννων αναφέρθηκε ο Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ στην ομιλία του στην καθιερωμένη συναυλία των φοιτητών της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής «Πατριάρχης Ιουστιανιανός» στο Βουκουρέστι.

“Πολλοί θεολόγοι έχουν μελετήσει αυτό το είδος της λαϊκής δημιουργίας. Το μόνο συμπέρασμα είναι ότι η αξία της δογματικής διδασκαλίας των κάλαντα είναι σπουδαία. Αυτός ο λαός έμαθε από τους πιο ικανούς θεολόγους και ιεράρχες, να συνδέει το πρόσωπο του Ενσαρκωμένου Υιού και Λόγου του Θεού με την παράδοση”, τόνισε ο Θεοφιλέστατος. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Καθηγητής Δρ. Romiță Iucu, ως εκπρόσωπος του πρύτανη του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, καθηγητές, φοιτητές και μουσικόφιλοι.

“Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τη σχολή μας καθώς επαναλαμβάνουμε αυτήν την παράδοση μετά από μια διακοπή δύο ετών. Τα κάλαντα αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία μεταξύ των Ρουμάνων. Τα κάλαντα γεννήθηκαν με τη διαμόρφωση του λαού μας”, τόνισε από την πλευρά του Καθηγητής της Σχολής, π. Dean Constantin Preda.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων