14/06/2021 14/06/2021 “Θεέ μου, πόσο φτωχότερη θα ήταν η Μολδαβία και ο Καθεδρικός Ναός του Ιασίου χωρίς την παρουσία των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής” τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μολδαβίας κ. Θεοφάνης για την επέτειο των 380 χρόνων από την ημέρα που μετέφεραν την Ιερή Λειψανοθήκη στο Ιάσιο. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον...
14 Ιουνίου, 2021 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2021 - 15:50

“Φτωχότερη η Μολδαβία χωρίς την Αγία Παρασκευή την Επιβατινή”

Διαδώστε:
“Φτωχότερη η Μολδαβία χωρίς την Αγία Παρασκευή την Επιβατινή”

“Θεέ μου, πόσο φτωχότερη θα ήταν η Μολδαβία και ο Καθεδρικός Ναός του Ιασίου χωρίς την παρουσία των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής” τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μολδαβίας κ. Θεοφάνης για την επέτειο των 380 χρόνων από την ημέρα που μετέφεραν την Ιερή Λειψανοθήκη στο Ιάσιο.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό του Ιασίου μαζί με Ιεράρχες του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ντορνεάνουλ κ. Δαμασκηνός ανέγνωσε το μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ για την επέτειο αυτή της Μητροπόλεως όπου ευχήθηκε στους πιστούς της Μητροπόλεως η Αγία Παρασκευή να τους ευλογεί και να τους καθοδηγεί.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοφάνης ανέφερε: “Ευχαριστούμε τον Θεό για το δώρο που δόθηκε στη Ρουμανία, τη Μολδαβία και το Ιάσιο πριν από 280 χρόνια. Μια περίοδος ευλογίας για τους πιστούς που έχουν αποκτήσει μια βαθύτερη συνείδηση και που η Αγία Παρασκευή είναι η προστάτιδα μας και η παρηγορία μας στους πειρασμούς και τα προβλήματα. 380 χρόνια προσκυνήματος για τους Ορθόδοξους αδελφούς χριστιανούς κυρίως από τη Βουλγαρία και από τη Σερβία που έρχονται την ευλογημένη μέρα, στις 14 Οκτωβρίου που εορτάζεται η μνήμη της, για να προσκυνήσουν την Αγία Παρασκευή την Επιβατινή”

Παρακολουθήστε:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων