11/05/2020 11/05/2020 Την ελπίδα ότι σύντομα οι πιστοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη Θεία Λειτουργία και τις Ιερές Ακολουθίες, εξέφρασε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ, τονίζοντας ότι αυτό θα επιδράσει θετικά στη ψυχολογία των ανθρώπων που κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υποφέρουν από άγχος και φόβο. “Ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να ξανασυναντηθούμε στη Θεία Λειτουργία,...
11 Μαΐου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2020 - 9:05

“Θα ξαναβρεθούμε στους ναούς”

Διαδώστε:
“Θα ξαναβρεθούμε στους ναούς”

Την ελπίδα ότι σύντομα οι πιστοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη Θεία Λειτουργία και τις Ιερές Ακολουθίες, εξέφρασε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ, τονίζοντας ότι αυτό θα επιδράσει θετικά στη ψυχολογία των ανθρώπων που κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υποφέρουν από άγχος και φόβο.

“Ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να ξανασυναντηθούμε στη Θεία Λειτουργία, ακόμα κι αν στην αρχή αυτό θα γίνεται σε εξωτερικό χώρο”, δήλωσε ο Πατριάρχης της Ρουμανίας:

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας επανέλαβε την έκκλησή του για προσευχή.

“Σε αυτήν την εποχή της πανδημίας, όταν πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από μοναξιά, άγχος, φόβο, ανασφάλεια για το αύριο ας προσευχηθούμε στον Σωτήρα Ιησού Χριστό να έρθει σε εμάς, στην ψυχή μας, και να μας πάρει το βάρος από τα βάσανα, από τη μοναξιά, από τη θλίψη και να μας δώσει χαρά” υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι εκτός από τη προσευχή, είναι εξίσου σημαντική και η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο.

«Είθε ο Θεός να μας βοηθήσει να μετατρέψουμε αυτήν την περίοδο μοναξιάς και άγχους σε μια περίοδο ελπίδας, μια περίοδο πιο έντονης κοινωνίας με τον Θεό μέσω της προσευχής και πιο έντονης επικοινωνίας με τους συνανθρώπους μας μέσω καλών πράξεων» τόνισε

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων