10/03/2021 10/03/2021 Στην θεμελίωση ναού  για τα θύματα του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Ρουμανία και συγκεκριμένα στην αυλή του πρώην σωφρονιστικού ιδρύματος στην πόλη Πιτέστι της Ρουμανίας προχώρησε το Πατριαρχείο. Στο σωφρονιστικό ίδρυμα υπήρχε ένα Παρεκκλήσιο το οποίο λειτουργείται μέχρι σήμερα από τον Ιερέα π. Cozmin Ionuț Miloiu, ο οποίος και θα επιβλέπει την ανέγερση του ναού προς...
10 Μαρτίου, 2021 - 16:29
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2021 - 18:51

Θεμελιώθηκε Ναός αφιερωμένος στα θύματα του κομμουνισμού

Διαδώστε:
Θεμελιώθηκε Ναός αφιερωμένος στα θύματα του κομμουνισμού

Στην θεμελίωση ναού  για τα θύματα του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Ρουμανία και συγκεκριμένα στην αυλή του πρώην σωφρονιστικού ιδρύματος στην πόλη Πιτέστι της Ρουμανίας προχώρησε το Πατριαρχείο. Στο σωφρονιστικό ίδρυμα υπήρχε ένα Παρεκκλήσιο το οποίο λειτουργείται μέχρι σήμερα από τον Ιερέα π. Cozmin Ionuț Miloiu, ο οποίος και θα επιβλέπει την ανέγερση του ναού προς τιμήν των θυμάτων του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Τον θεμέλιο λίθο τοποθέτησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Καλλίνικος του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Η φυλακή αποτελούσε το κέντρο της σωματικής και πνευματικής ταλαιπωρίας κατά την κομμουνιστική περίοδο 1949-1951 όταν και λειτουργούσε το πρόγραμμα “επανεκπαίδευση μέσω βασανιστηρίων”.

Πριν την θεμελίωση του Ναού προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της φυλακής και η Δοξολογία προς μνήμην των θυμάτων. Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε στις συνθήκες που αναγκάστηκαν να περάσουν περισσότεροι από 600 άνθρωποι στην πόλη Πιτέστι από όλες τις περιοχές της χώρας της Ρουμανίας ενώ τους παρότρυνε να καλλιεργήσουν τον σεβασμό και την αγάπη για όλους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων