16/07/2021 16/07/2021  O Επίσκοπος Προχοβεάνου κ. Τιμόθεος έθεσε τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση ενός Ναού στην Αστυνομική Ακαδημία του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία. Ο Ιεράρχης του Πατριαρχείου Ρουμανίας μίλησε για το ρόλο της Εκκλησίας στον κόσμο και παρουσίασε ορισμένες πτυχές της Αναστάσεως. “Η Εκκλησία είναι μια πύλη για τη Βασιλεία του Θεού. Σε μία σχολή όπου οι...
16 Ιουλίου, 2021 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2021 - 9:27

Θεμελιώθηκε Ναός στην Αστυνομική Ακαδημία Ρουμανίας

Διαδώστε:
Θεμελιώθηκε Ναός στην Αστυνομική Ακαδημία Ρουμανίας

 O Επίσκοπος Προχοβεάνου κ. Τιμόθεος έθεσε τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση ενός Ναού στην Αστυνομική Ακαδημία του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία. Ο Ιεράρχης του Πατριαρχείου Ρουμανίας μίλησε για το ρόλο της Εκκλησίας στον κόσμο και παρουσίασε ορισμένες πτυχές της Αναστάσεως.

“Η Εκκλησία είναι μια πύλη για τη Βασιλεία του Θεού. Σε μία σχολή όπου οι μαθητές μαθαίνουν αρχές που θα τους καθοδηγούν στη ζωή τους, μια Εκκλησία είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Η Εκκλησία είναι ένα εργαστήριο της Αναστάσεως, όπου μαθαίνουμε ειδικά την αγάπη του Θεού και καταλαβαίνουμε ότι η ζωή μας πρέπει να αφιερωθεί στον Θεό” σημείωσε ο Βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχη.

Η ηγεσία της Αστυνομίας αποφάσισε ότι προστάτης του Ναού θα είναι ο Άγιος Απόστολος Θωμάς ενώ αποτελεί ευεργεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Αρχιμανδρίτη Κυπριανό Gradinaru από το Ιερό Παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ναού του Βουκουρεστίου.

Ο Επίσκοπος κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε τους παρόντες ενώ πρόσφερε στον Υπουργό Εσωτερικών μια Εικόνα της Παναγίας.

Πριν την τοποθέτηση του Θεμελίου Λίθου πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης του 2021 τους οποίους ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη.

“Νομίζω ότι πολλοί από εσάς είστε άνθρωποι που κοιτάζουν μακριά, όχι μόνο στα έργα που σας παρουσιάζονται ως απόφοιτοι αυτής της Ακαδημίας, αλλά με προοπτική της απόκτησης της αιωνιότητας, το οποίο είναι τόσο σημαντικό, αλλά στο οποίο αντανακλάμε τόσο λίγο. Συγχαίρω ολόψυχα τους αποφοίτους αυτής της Αστυνομικής Ακαδημίας, την ηγεσία της Ακαδημίας και το διδακτικό προσωπικό. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τα επιτεύγματά σας, αλλά και με αυτό που θα κάνετε στο μέλλον . Εκ μέρους του Μακαριώτατου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ συγχαίρω τόσο εσάς όσο και τους δασκάλους που εργάστηκαν σκληρά κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους σας. Σας εύχομαι πολλές χαρές για πολλά ακόμη χρόνια”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων