12/12/2019 12/12/2019 Βαρυσήμαντη Θεολογική προσέγγιση επιχείρησε σήμερα, κατά την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, ο Επίσκοπος Νότιας Βεσαραβίας κ. Βενιαμίν. Ο Θεοφιλέστατος προτρέπει να μην συνοψίσουμε τη ζωή μας μέσα στις πεπερασμένες χαρές και την προσδοκία των αγαθών που δεν χρησιμεύουν στην σωτηρία, αλλά αντίθετα “να αναζητήσουμε ταπεινά το Άγιο Πνεύμα και να υπηρετήσουμε τον Θεό και τον...
12 Δεκεμβρίου, 2019 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2019 - 14:57

“Να αναζητήσουμε ταπεινά το Άγιο Πνεύμα”

Διαδώστε:
“Να αναζητήσουμε ταπεινά το Άγιο Πνεύμα”

Βαρυσήμαντη Θεολογική προσέγγιση επιχείρησε σήμερα, κατά την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, ο Επίσκοπος Νότιας Βεσαραβίας κ. Βενιαμίν.

Ο Θεοφιλέστατος προτρέπει να μην συνοψίσουμε τη ζωή μας μέσα στις πεπερασμένες χαρές και την προσδοκία των αγαθών που δεν χρησιμεύουν στην σωτηρία, αλλά αντίθετα “να αναζητήσουμε ταπεινά το Άγιο Πνεύμα και να υπηρετήσουμε τον Θεό και τον πλησίον μας”.

Οι άγιοι αποτελούν πρότυπα για εμάς, επεσήμανε ο ιεράρχης. «Μας διδάσκουν ότι η σοφία δεν μετριέται με τα χρόνια. Η σοφία είναι το δώρο που λαμβάνουμε από τον Χριστό τον Κύριο και κατοικεί σε ταπεινούς και πιστούς ανθρώπους”, υπογράμμισε και συνέχισε αναφερόμενος στον συνάνθρωπο:

“Ας μην μείνουμε αδιάφοροι για τα δεινά των συμπατριωτών μας, αλλά ας δείξουμε την αγάπη, την καλοσύνη, την πίστη και εκείνους που δεν γνωρίζουν την σωστή πίστη ας τους διδάξουμε χωρίς να μας διαταράξουν (την δική μας). Όπως ακριβώς ενήργησε το Άγιο Πνεύμα κατά την Α’ Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια δια του Αγίου Σπυρίδωνος ο οποίος εξέφρασε με σαφή λόγια την αλήθεια της Πίστης έχοντας επίγνωση και συναίσθηση του περιοσμένου των δυνατοτήτων του”.

«Μπορούμε να κατανοήσουμε τον Θεό με πίστη. Και η πίστη μας κάνει πραγματικά ελεύθερους, αισθανόμαστε τη χαρά της ζωής και μας κάνει να ζούμε χρήσιμοι σε αυτόν τον κόσμο », πρόσθεσε ο Επίσκοπος κ. Βενιαμίν.

Ο επίσκοπος επέμεινε στο ρόλο των προτύπων, των οδηγών και των βοηθών-αγίων για τους Χριστιανούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων