03/07/2023 03/07/2023 Στο πλαίσιο του προγράμματος Eco-Initiatives που πραγματοποιείται από τη Φιλανθρωπική Ομοσπονδία του Πατριαρχείου Ρουμανίας και την Κοινωνική Αποστολή “Διακονία” της Ιεράς Μητρόπολης Βεσσαραβίας, ξεκίνησε σήμερα το Θερινό Σχολείο “ECO Practices” στο συγκρότημα ECO Village στο χωριό Ρίσκοβα, στην περιοχή Criuleni της Δημοκρατίας της Μολδαβίας. Οι 21 συμμετέχοντες ηλικίας από 11 έως 23 ετών από τη...
03 Ιουλίου, 2023 - 18:19
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2023 - 18:27

Θερινό Σχολείο “ECO Practices” από την Φιλανθρωπική Ομοσπονδία του Πατριαρχείου Ρουμανίας

Διαδώστε:
Θερινό Σχολείο “ECO Practices” από την Φιλανθρωπική Ομοσπονδία του Πατριαρχείου Ρουμανίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Eco-Initiatives που πραγματοποιείται από τη Φιλανθρωπική Ομοσπονδία του Πατριαρχείου Ρουμανίας και την Κοινωνική Αποστολή “Διακονία” της Ιεράς Μητρόπολης Βεσσαραβίας, ξεκίνησε σήμερα το Θερινό Σχολείο “ECO Practices” στο συγκρότημα ECO Village στο χωριό Ρίσκοβα, στην περιοχή Criuleni της Δημοκρατίας της Μολδαβίας.

Οι 21 συμμετέχοντες ηλικίας από 11 έως 23 ετών από τη Ρουμανία, τη Δημοκρατία της Μολδαβίας και την Ιταλία, γνωρίζονται ήδη από προηγούμενες δράσεις του Eco-Initiatives, και προέρχονται από 16 ενοριακές κοινότητες – οι μισοί από την Ιερά Μητρόπολη Βεσσαραβίας, και οι άλλοι μισοί από την Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου.

Στόχος του Θερινού Σχολείου, το οποίο θα διαρκέσει το διάστημα 3 – 7 Ιουλίου, είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν όχι μόνο να προστατεύουν τη φύση, αλλά και να εκπαιδεύουν και να κινητοποιούν τους ανθρώπους της κοινότητας για το σκοπό αυτό. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η ανταλλαγη εμπειριών, στις οποίες οι νέοι παρουσιάζουν τι έχουν καταφέρει να κάνουν στην κοινότητά τους.

Το πρόγραμμα φέρει τον τίτλο «Οικολογικές πρωτοβουλίες στις ενορίες της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Ρουμανία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας», είναι το πρώτο έργο αυτού του τύπου στην εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία, και θα πραγματοποιείται πιλοτικά έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 σε συνεργασία με το Ίδρυμα Caritas Ambrosiana στο Μιλάνο της Ιταλίας.

«Τους δείχνουμε παραδείγματα επιτυχημένων έργων, ακόμα κι αν αντιμετώπισαν ορισμένες δυσκολίες. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την εδώ κοινότητα, για να δούμε ένα έργο που εκτελείται από τοπικές ομάδες πρωτοβουλίας από τη Ρίσκοβα, το οποίο ελπίζω να λειτουργήσει ως κίνητρο για τους συμμετέχοντες», είπε η Daniela Groza συντονίστρια του Τμήματος Εθελοντισμού της Κοινωνικής Αποστολής “Διακονία”.

«Ο άνθρωπος είναι ένα ον που μαθαίνει επαναλαμβάνοντας συγκεκριμένες ενέργειες και νομίζω ότι οι πέντε μέρες του Θερινού Σχολείου θα είναι αρκετές για να αποκτήσουν οικολογικές συμπεριφορές», υπογράμμισε.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Πηγή: Basilica (Ștefana Totorcea – φωτογραφίες Raluca-Emanuela Ene)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων