15/11/2020 16/11/2020 Μήνυμα συμπαράστασης και συμπόνιας προς τις οικογένειες, συγγενείς και φίλους των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε σε νοσοκομείο της βορειοανατολικής Ρουμανίας το βράδυ του Σαββάτου 14 Νοεμβρίου 2020, έστειλε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Όπως έγινε γνωστό επισήμως από το υπουργείο Υγείας της χώρας, δέκα ασθενείς που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό και νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι έχασαν...
15 Νοεμβρίου, 2020 - 20:27
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2020 - 3:14

Θλίψη Πατριάρχη Ρουμανίας για τη φονική φωτιά σε νοσοκομείο

Διαδώστε:
Θλίψη Πατριάρχη Ρουμανίας για τη φονική φωτιά σε νοσοκομείο

Μήνυμα συμπαράστασης και συμπόνιας προς τις οικογένειες, συγγενείς και φίλους των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε σε νοσοκομείο της βορειοανατολικής Ρουμανίας το βράδυ του Σαββάτου 14 Νοεμβρίου 2020, έστειλε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Όπως έγινε γνωστό επισήμως από το υπουργείο Υγείας της χώρας, δέκα ασθενείς που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό και νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι έχασαν την ζωή τους, ενώ επιπλέον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η φωτιά ξέσπασε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της πόλης Πιάτρα Νεάμτ, 350 περίπου χιλιόμετρα βόρεια του Βουκουρεστίου.

Μεταξύ των τραυματιών με εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού στο 80% του σώματός του είναι και ο γιατρός που είχε βάρδια στον θάλαμο και προσπάθησε να βοηθήσει τους ασθενείς.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας αναφέρει:

“Πληροφορήθηκα με μεγάλο πόνο για την τραγωδία που προκλήθηκε από πυρκαγιά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου στη Πιάτρα Νεάμτ το βράδυ του Σαββάτου 14 Νοεμβρίου 2020, μια πυρκαγιά που σκότωσε δέκα άτομα και τραυμάτισε άλλους επτά, οι οποίοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Εν μέσω αυτών των στιγμών οδύνης και αναταραχής, προσευχόμαστε στον Θεό για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων και για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών, συμπεριλαμβανομένου του γιατρού που ήταν σε υπηρεσία και έβαλε τη ζωή των ασθενών του πάνω από τη δική του.

Στέλνουμε ένα πατρικό μήνυμα συλλυπητηρίων και παρηγοριάς στις οικογένειες, συγγενείς και φίλους των εκλιπόντων ασθενών, καθώς και σε όλο το ιατρικό προσωπικό που τους φρόντιζε και προσπαθούσε να σώσει τις ζωές τους.”

Ανάλογο μήνυμα συμπαράστασης για την τραγωδία έστειλε και ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ρώμαν καί Μπακάου κ. Ιωακείμ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, απηύθυνε κάλεσμα για προσευχή και για έναν ιερέα, ο οποίος ευτυχώς νοσηλεύεται σε διαφορετική πτέρυγα του νοσοκομείου όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

 

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται αλλά το πιο πιθανό είναι να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Λίγες ώρες πριν από αυτήν την τραγωδία είχαν ανακοινωθεί επιπλέον 129 θάνατοι από κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα στους 8.813.

 

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων