12/10/2020 12/10/2020 “H ουσία της ζωής είναι να λαμβάνει και να φέρει το λόγο του Θεού” δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, στο κήρυγμά του μετά τη Θεία Λειτουργία. Αναφερόμενος στην παραβολή του Σπορέα, υπογράμμισε ότι μας καλεί να αναρωτηθούμε για το τι σημαίνει μια καθαρή και καλή καρδιά: “Η καθαρή καρδιά σημαίνει την ειλικρινή και ταπεινή καρδιά,...
12 Οκτωβρίου, 2020 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2020 - 8:55

Τι σημαίνει “καθαρή καρδιά”

Διαδώστε:
Τι σημαίνει “καθαρή καρδιά”

“H ουσία της ζωής είναι να λαμβάνει και να φέρει το λόγο του Θεού” δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, στο κήρυγμά του μετά τη Θεία Λειτουργία.

Αναφερόμενος στην παραβολή του Σπορέα, υπογράμμισε ότι μας καλεί να αναρωτηθούμε για το τι σημαίνει μια καθαρή και καλή καρδιά: “Η καθαρή καρδιά σημαίνει την ειλικρινή και ταπεινή καρδιά, και η καλή καρδιά σημαίνει την ελεήμονα, γενναιόδωρη καρδιά που εμφανίζεται σε πράξεις καλοσύνης”.

«Βρίσκουμε αυτή την αγνή, ειλικρινή, καλή και ελεήμονα καρδιά στους αγίους. Γι ‘αυτό οι άγιοι είναι πρότυπα για τον καρπό του Ευαγγελίου στη ζωή των ανθρώπων”

Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τόνισε ότι οι Άγιοι της Εκκλησίας ζήτησαν από τον Θεό να τους δώσει μια καθαρή καρδιά και ένα σωστό πνεύμα.

«Η καθαρή καρδιά σημαίνει την καρδιά που καθαρίζεται μέσα από τη μετάνοια, τα δάκρυα, τις δοκιμασίες και τη σοβαρή προσευχή. Ο εξαγνισμός της καρδιάς από τις κακές σκέψεις, την υποκρισία, την κακία, την εκδίκηση, την εξαπάτηση, είναι ένα έργο καλλιέργειας της καλής γης, της ψυχής πάνω στην οποία έπεσε ο σπόρος του λόγου του Ευαγγελίου του Σωτήρα Ιησού Χριστού» κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων