30/05/2021 30/05/2021 Ένα νέο μνημείο για τους Ρουμάνους στρατιώτες που βρίσκονται ενταφιασμένοι στο κοιμητήριο Soultzmatt στην Ανατολική Γαλλία θα εγκαινιαστεί στις 19 Ιουνίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δυτικής και Νότιας Ευρώπης κ. Ιωσήφ ενώ θα τελεστεί και Επιμνημόσυνη Δέηση με κατάθεση στεφάνων. Στο Στρατιωτικό κοιμητήριο βρίσκονται 678 Ρουμάνοι στρατιώτες οι οποίοι έπεσαν στο πεδίο της μάχης κατά...
30 Μαΐου, 2021 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2021 - 11:43

Τιμούν τους νεκρούς Ρουμάνους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Διαδώστε:
Τιμούν τους νεκρούς Ρουμάνους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ένα νέο μνημείο για τους Ρουμάνους στρατιώτες που βρίσκονται ενταφιασμένοι στο κοιμητήριο Soultzmatt στην Ανατολική Γαλλία θα εγκαινιαστεί στις 19 Ιουνίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δυτικής και Νότιας Ευρώπης κ. Ιωσήφ ενώ θα τελεστεί και Επιμνημόσυνη Δέηση με κατάθεση στεφάνων.

Στο Στρατιωτικό κοιμητήριο βρίσκονται 678 Ρουμάνοι στρατιώτες οι οποίοι έπεσαν στο πεδίο της μάχης κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπάρχουν 553 ατομικοί τάφοι ενώ στους υπόλοιπους βρίσκονται τα οστά από 125 κρατούμενους οι οποίοι πέθαναν από το κρύο το βράδυ της 27ης -28ης Ιανουαρίου 1917 στο Steinbrunn -Top.

Στις 30 Αυγούστου 1919, το γαλλικό κράτος έδωσε στη Ρουμανία το οροπέδιο του Val du Pâtre, όπου βρίσκεται τώρα το σημερινό στρατιωτικό νεκροταφείο, ακριβώς στην τοποθεσία του πρώην στρατοπέδου όπου υπέστησαν οι Ρουμάνοι στρατιώτες.

Το νεκροταφείο εγκαινιάστηκε στις 9 Απριλίου 1924. Στη βάση του μνημειακού Σταυρού, κατόπιν αιτήματος της Βασίλισσας Μαρίας, στερεώθηκαν τέσσερις μαρμάρινες πλάκες, μία από τις οποίες φέρει επιγραφή στα ρουμανικά και στα γαλλικά:

«Ρουμάνοι στρατιώτες! Μακριά από την πατρίδα σας για την οποία έχετε θυσιάσει τον εαυτό σας, ξεκουραστείτε με ηρεμία, σμιλεμένοι με δόξα, σε αυτή τη γη που δεν είναι πλέον ξένη για εσάς”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων