02/11/2020 02/11/2020 Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στο Βουκουρέστι Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς του νυχτερινού κέντρου Colectiv. Δεκάδες συγγενείς βρέθηκαν στο μνημείο για να προσευχηθούν για τα 5 χρόνια από την καταστροφή. Ο π. Aurel που τέλεσε την Επιμνημόσυνη δέηση δήλωσε “Είναι μια θλιβερή ημέρα”.  Η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της...
02 Νοεμβρίου, 2020 - 10:32

Τίμησαν τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Τίμησαν τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στη Ρουμανία

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στο Βουκουρέστι Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς του νυχτερινού κέντρου Colectiv. Δεκάδες συγγενείς βρέθηκαν στο μνημείο για να προσευχηθούν για τα 5 χρόνια από την καταστροφή. Ο π. Aurel που τέλεσε την Επιμνημόσυνη δέηση δήλωσε “Είναι μια θλιβερή ημέρα”. 

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της 30ης προς την 31η Οκτωβρίου το 2015 είχε 64 θύματα στην πλειοψηφία τους νεαρά άτομα τα οποία συμμετείχαν σε μια συναυλία ενώ υπήρχαν και αρκετοί τραυματίες. Με απόφαση του Προέδρου της Ρουμανίας κ. Κλάους Ιωάννη την προηγούμενη Πέμπτη, τα έξοδα όλων των θεραπειών θα καταβληθούν από το κράτος για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Βουκουρέστι υπάρχει ένα μνημείο το οποίο είναι αφιερωμένο στους νέους που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά.

 

πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων