09/08/2023 09/08/2023 Η Ενορία του Αγίου Μύρωνος στο Βουκουρέστι τίμησε εχθές Τρίτη, 8 Αυγούστου 2023, τον προστάτη της, Άγιο Μύρωνα, Επίσκοπο Κρήτης. Την παραμονή του εορτασμού του Αγίου έγινε λιτανεία της λειψανοθήκης, όπου φυλάσσεται απότμημα του ιερού λειψάνου του, γύρω από τον ενοριακό ναό. Ανήμερα της εορτής του Αγίου Μύρωνα Επισκόπου Κρήτης, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με...
09 Αυγούστου, 2023 - 12:04
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2023 - 12:06

Τίμησαν τον Άγιο Μύρωνα Επίσκοπο Κρήτης στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Τίμησαν τον Άγιο Μύρωνα Επίσκοπο Κρήτης στο Βουκουρέστι

Η Ενορία του Αγίου Μύρωνος στο Βουκουρέστι τίμησε εχθές Τρίτη, 8 Αυγούστου 2023, τον προστάτη της, Άγιο Μύρωνα, Επίσκοπο Κρήτης.

Την παραμονή του εορτασμού του Αγίου έγινε λιτανεία της λειψανοθήκης, όπου φυλάσσεται απότμημα του ιερού λειψάνου του, γύρω από τον ενοριακό ναό.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Μύρωνα Επισκόπου Κρήτης, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με ιερατικό συλλείτουργο με προεστό της Ευχαριστίας τον ιερέα της ενορίας Τραϊανό Ιωάννη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, οι πιστοί και οι προσκυνητές έλαβαν ευλογίες από την ενορία.

Ο Άγιος Μύρων Επίσκοπος Κρήτης, είναι προστάτης του ομώνυμου ενοριακού ναού από το 2016, όταν τεμάχιο των ιερών του λειψάνων τέθηκε προς προσκύνηση στο ναό, που βρίσκεται κοντά στο πάρκο Queen Maria στο Βουκουρέστι.

Πηγή: basilica.ro
Φωτογραφίες: Lumina

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων