30/06/2019 30/06/2019 Στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου τίμησαν χθες, Σάββατο 29 Ιουνίου, τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο βίο και τα γεγονότα που σφράγισαν με τη δράση των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τη μετέπειτα πορεία...
30 Ιουνίου, 2019 - 17:39
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2019 - 17:46

Τίμησαν τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Τίμησαν τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους στο Βουκουρέστι

Στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου τίμησαν χθες, Σάββατο 29 Ιουνίου, τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο βίο και τα γεγονότα που σφράγισαν με τη δράση των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τη μετέπειτα πορεία και διάδοση του Χριστιανισμού στα Έθνη.

“Ο Απόστολος Παύλος κήρυξε το Ευαγγέλιο στην Αντιόχεια, τη Μικρά Ασία, την Ελλάδα και ίδρυσε κατά τόπους Εκκλησίες. Ο Απόστολος Πέτρος με τη στάση του και το μαρτύριο του έδειξε το δρόμο για να βρεθούμε κοντά στον Χριστό. Και οι δύο Απόστολοι δίδαξαν τον τρόπο για να κερδίσουμε τη βασιλεία των ουρανών που δεν είναι άλλος από την μετάνοια” ανέφερε μεταξύ άλλων”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων