15/09/2021 15/09/2021 Λιτανεία με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωσήφ του Νέου, προστάτη του Μπανάτ, πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Τιμισοάρα, χθες Τρίτη. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιμισοάρας κ. Ιωάννης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λουγκοζιάνου κ. Παΐσιος, παραυρέθηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια της Λιτανείας, ενώ πλήθος πιστών από τις ενορίες της Τιμισοάρα συμμετείχαν, κρατώντας αναμμένα κεριά. Η Λιτανεία ξεκίνησε από...
15 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:33
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2021 - 13:35

ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ: Λιτάνευση ι. λειψάνων του πολιούχου του Μπανάτ

Διαδώστε:
ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ: Λιτάνευση ι. λειψάνων του πολιούχου του Μπανάτ

Λιτανεία με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωσήφ του Νέου, προστάτη του Μπανάτ, πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Τιμισοάρα, χθες Τρίτη.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιμισοάρας κ. Ιωάννης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λουγκοζιάνου κ. Παΐσιος, παραυρέθηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια της Λιτανείας, ενώ πλήθος πιστών από τις ενορίες της Τιμισοάρα συμμετείχαν, κρατώντας αναμμένα κεριά.

Η Λιτανεία ξεκίνησε από τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό και κατέληξε στο ίδιο σημείο, όπου στη συνέχεια τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία.

Ο Άγιος Ιωσήφ ο Νέος εκδήμησε προς τον Κύριο το 1656, ενώ το 1950, η Ιερά Σύνοδος της Ρουμανικής Εκκλησίας τον κατέταξε στο Αγιολόγιο. Επίσης από την Σύνοδο αποφασίστηκε η μεταφορά των ιερών Λειψάνων του στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό των “Τριών Ιεράρχων” στην Τιμισοάρα.

Μετά από 300 χρόνια από την μακαρία κοίμησή του, στις 6-7 Οκτωβρίου 1956, στην Τιμσοάρα, πραγματοποιήθηκε με εορταστικές θρησκευτικές τελετές η ανακήρυξη του Αγίου, ενώ Φέτος συμπληρώνονται 65 χρόνια από το γεγονός της αγιοποίησης.

πηγή: basilica.ro

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων