21/04/2021 21/04/2021 Τα αποκαλυπτήρια μιας προτομής του π. Χαράλαμπου Balamace θα γίνουν τον επόμενο μήνα στην Κορυτσά, το μέρος όπου μαρτύρησε το Πάσχα του 1915 επειδή τελούσε τη Θεία Λειτουργία στα ρουμανικά. Μαζί με τον Ιερέα θανατώθηκαν και περίπου 1000 Ρουμάνοι σε όλα τα Βαλκάνια, δάσκαλοι καθηγητές, ιερείς και απλοί μαθητές γιατί υπερασπίστηκαν την ρουμανική ταυτότητα και...
21 Απριλίου, 2021 - 8:12

Τιμούν έναν από τους Ιερείς μάρτυρες στα Βαλκάνια

Διαδώστε:
Τιμούν έναν από τους Ιερείς μάρτυρες στα Βαλκάνια

Τα αποκαλυπτήρια μιας προτομής του π. Χαράλαμπου Balamace θα γίνουν τον επόμενο μήνα στην Κορυτσά, το μέρος όπου μαρτύρησε το Πάσχα του 1915 επειδή τελούσε τη Θεία Λειτουργία στα ρουμανικά.

Μαζί με τον Ιερέα θανατώθηκαν και περίπου 1000 Ρουμάνοι σε όλα τα Βαλκάνια, δάσκαλοι καθηγητές, ιερείς και απλοί μαθητές γιατί υπερασπίστηκαν την ρουμανική ταυτότητα και την ρουμανική διάλεκτο.

Η προτομή που θα είναι από χαλκό έγινε με τη συμμετοχή του ιδρύματος “Nicolae Iorga”  από τους Άγιους Σαράντα της Αλβανίας. Το ίδρυμα έλαβε όλες τις απαραίτητες άδειες για να τοποθετήσει την προτομή του π. Χαραλάμπου στο Δημαρχείο της Κορυτσάς ενώ στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των Ρουμάνων και τοπικοί αξιωματούχοι αλλά και αξιωματούχοι και κληρικοί από το Βουκουρέστι.

Το 1972, ο π. Χαράλαμπος ανακηρύχθηκε ήρωας του αλβανικού έθνους.

Τον περασμένο μήνα ο π. Χαράλαμπος τιμήθηκε ιδιαίτερα στην επιμνημόσυνη δέηση στο Βουκουρέστι για τους Ρουμάνους μάρτυρες στα Βαλκάνια καθώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ρουμανικής γλωσσικής εκπαίδευσης και στην Εκκλησιαστική χειραφέτηση των Ρουμάνων στα Βαλκάνια. 

Διαβάστε εδώ για την επιμνημόσυνη δέηση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων