24/12/2022 24/12/2022 Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία, ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων, μοιράζει χαρά και αναπτερώνει την ελπίδα σε ανθρώπους που είναι σε ανάγκη. Στο πλαίσιο διαφόρων φιλανθρωπικών δράσεων, παρέχει πακέτα αγάπης, εορταστικά δώρα σε ευάλωτες οικογένειες, και μεριμνά για την υγεία των πολιτών που διαμένουν σε απομακρυσμένα χωριά. Ακόμη, πραγματοποιεί τις ευχές μικρών μαθητών για να...
24 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2022 - 9:33

Την χαρά των Χριστουγέννων έφερε σε κάθε σπίτι η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία

Διαδώστε:
Την χαρά των Χριστουγέννων έφερε σε κάθε σπίτι η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία

Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία, ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων, μοιράζει χαρά και αναπτερώνει την ελπίδα σε ανθρώπους που είναι σε ανάγκη. Στο πλαίσιο διαφόρων φιλανθρωπικών δράσεων, παρέχει πακέτα αγάπης, εορταστικά δώρα σε ευάλωτες οικογένειες, και μεριμνά για την υγεία των πολιτών που διαμένουν σε απομακρυσμένα χωριά. Ακόμη, πραγματοποιεί τις ευχές μικρών μαθητών για να κάνει ξεχωριστές τις άγιες εορτές.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου έφερα τη χαρά των Χριστουγέννων σε 1370 άτομα

Ο Κοινωνικός-Φιλανθρωπικός και Ιεραποστολικός Τομέας της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου προσέφερε δέματα αγάπης σε 1.370 άτομα-παιδιά και ηλικιωμένοι. Η συνολική αξία των δώρων ήταν περίπου 200.000 λέι, σύμφωνα με τον Επισκοπικό Σύμβουλο π. Ionuț Tutea, συντονιστή του Κοινωνικού Τομέα της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου.

Τα χριστουγεννιάτικα δώρα έφτασαν στα κοινωνικά κέντρα που ίδρυσε και συντονίζει η Αρχιεπισκοπή, και συγκεκριμένα στο Κέντρο ημέρας για παιδιά σχολικής ηλικίας Αγία Τριάδα από το Βουκουρέστι, στο
Κέντρο ημέρας για παιδιά “Αγία Μάρτυς Σοφία ” στο Βουκουρέστι, στο Κέντρο ημέρας για παιδιά “Άγιος Στυλιανός” στο Ουρλέτσι, στο Κέντρο ηλικιωμένων “Precupeții Vechi” στο Βουκουρέστι, και στην Οικία για τους ηλικιωμένους από το μοναστήρι Pasărea, στην κομητεία Ίλφοβ. Επίσης η Αρχιεπισκοπή προσέφερε δώρα και στους δικαιούχους της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Βοήθειας και Προστασίας Παιδιού, στο Βουκουρέστι.

Ο Κοινωνικός Φιλανθρωπικός και Ιεραποστολικός Τομέας της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου στοχεύει στην ανάπτυξη κοινωνικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών σε μεμονωμένα άτομα, σε οικογένειες και κοινότητες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, προκειμένου να ενταχθούν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της κοινότητας και να διασφαλιστεί το δικαίωμα σε μια αυτόνομη, ολοκληρωμένη και αξιοπρεπή ζωή.

Πάνω από 1200 παιδιά που έγραψαν στον Άγιο Βασίλη έλαβαν δώρα από τη Επισκοπή Χουσίου

Το πρόγραμμα «Δώρο Χριστουγέννων» της Επισκοπής Χουσίου ανταποκρίθηκε στις ευχές που εκφράστηκαν μέσω επιστολών πάνω από 1200 παιδιών που προέρχονται από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Η φιλανθρωπική δράση πραγματοποιήθηκε από τον Ορθόδοξο Φιλανθρωπικό Σύλλογο Χουσίου.

Τα δώρα παραδόθηκαν στον προαύλιο χώρο του Επισκοπικού Ναού στο Χούσι. Τα γράμματα συγκεντρώθηκαν από τους ιερείς της Επισκοπής από τις αρχές Δεκεμβρίου και ο Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Χουσίου φρόντισε να λάβει κάθε παιδί αυτό που ήθελε.

Τη δράση στήριξαν άνθρωποι από τη χώρα και το εξωτερικό. Το όνομα και ο τόπος διαμονής κάθε παιδιού ήταν γραμμένο σε κάθε ξεχωριστό δώρο, ώστε να είναι εύκολο να αναγνωριστεί.

Ο Επίσκοπος Χουσίου κ. Ιγνάτιος υποδέχθηκε τα παιδιά με κουλουράκια και ζεστό τσάι. “Ο Άγιος Βασίλης, που τον περιμένεις με τόση χαρά και ανυπομονησία, δεν είναι άλλος από τον Θεό. Είναι Αυτός που μας δίνει δώρα, φέρνει χαρά στις ψυχές μας, πολλή γαλήνη και κυρίως αγάπη”, είπε στα παιδιά ο Επίσκοπος π. Ιγνάτιος.

 

800 παιδιά έλαβαν δώρα από το Κέντρο «Ντοάμνα Μαρίκα Μπρινκοβεάνου» της Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Πληροφόρησης «Ντοάμνα Μαρίκα Μπρινκοβεάνου» της Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου, το οποίο παρέχει υποστήριξη σε έγκυες και σε ευάλωτες οικογένειες, μοίρασε 800 πακέτα με δώρα για παιδιά αυτόν τον μήνα.

Συγκεκριμένα, τα πακέτα περιλάμβαναν φαγητό, βιβλία με παραμύθια, γλυκά, παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια. Στόχος αυτής της δράσης είναι τα παιδιά να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων σε μια κατάσταση χαράς και ψυχικής ηρεμίας.

“Ελπίζουμε ότι η χαρά της εορτής των Χριστουγέννων θα βρει θέση και στις ψυχές αυτών των υπέροχων παιδιών που από τόσο μικρά βρίσκονται κάτω από το βάρος των κακουχιών”, δήλωσε η Viorica Adriana Iancu, Κοινωνική Σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου.

Πρόσθεσε ότι, παρά τις δυσκολίες, αυτά τα παιδιά “έχουν πολύ φως στα πρόσωπά τους και πίστη στο Θεό”. “Τους αφήσαμε γεμάτους συγκίνηση και χαρά, με την ικανοποίηση ότι, μέσω της συμμετοχής της Εκκλησίας, πολλοί άνθρωποι σε δύσκολες καταστάσεις βρίσκουν ανακούφιση και υποστήριξη”, είπε ο συντονιστής του κέντρου υπέρ της ζωής της Αρχιεπισκοπής.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Πληροφόρησης εγκαινιάστηκε πέρυσι, και στηρίζει μητέρες, εγκυμονούσες και πολύτεκνες οικογένειες.

25 γιατροί παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε 300 κατοίκους του Μποτοσάνι

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υγεία στα χωριά» πάνω από 300 πολίτες, από την κομητεία Μποτοσάνι, στη Δυτική Μολδαβία της Ρουμανίας, έλαβαν δωρεάν ιατρική επίσκεψη από 25 γιατρούς.

Οι εθελοντές του Παρεκκλησίου του Εθνικού Καθεδρικού Ναού μαζί με 25 γιατρούς προσφέρουν δωρεάν συμβουλές για πρώτη φορά σε αυτήν την περιοχή.

Συμμετείχαν γιατροί ειδικευμένοι στον διαβήτη, τη διατροφή, τις μεταβολικές παθήσεις, την καρδιολογία, τη γαστρεντερολογία, την παθολογία, την οφθαλμολογία, τη  γενική χειρουργική, την ουρολογία, την ογκολογία και την παιδιατρική. Επίσης οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν υπερηχογράφημα καρδιάς και κοιλίας.

Η δραστηριότητα διοργανώνεται με την υποστήριξη των τοπικών αρχών και των ενοριών στις τοποθεσίες όπου προσφέρονται οι δωρεάν συμβουλές.

«Σε αυτές τις δραστηριότητες είχαμε τουλάχιστον 25 επαγγελματίες γιατρούς που αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους για να βοηθήσουν τους γείτονές τους», είπε ο Dănuț Prună, συντονιστής εθελοντών, στο Trinitas TV .

Οι ασθενείς στους οποίους διαπιστώθηκαν σοβαρές παθήσεις παραπέμφθηκαν σε εξειδικευμένα κέντρα για να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα.

Η εκστρατεία «Υγεία στα Χωριά» που διοργανώνεται από τους Εθελοντές του Εθνικού Παρεκκλησίου του Εθνικού Καθεδρικού Ναού πραγματοποιείται βάσει πρωτοκόλλου που έχει συναφθεί μεταξύ του Πατριαρχείου Ρουμανίας και του Υπουργείου Υγείας.

Μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο της εκστρατείας έχουν οργανωθεί 89 δράσεις στις κομητείες Ίλφοβ, Πράχοβα, Μαραμούρες, Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman και Μποτοσάνι. Έτσι, πάνω από 11.000 άτομα επωφελήθηκαν από αυτή την εκστρατεία.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες, που πραγματοποιούνται από εθελοντές από το Παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού, πραγματοποιούνται υπό την καθοδήγηση του Αρχιμανδρίτη π. Ciprian Grădinaru.

Η Κοινωνική Καντίνα Αγία Άννα μοίρασε τρόφιμα σε 100 ωφελούμενους

Οι 100 ωφελούμενοι της Κοινωνικής Καντίνας Αγία Άννα του Συλλόγου Διακονία της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου παρέλαβαν εκτός από το καθημερινό ζεστό γεύμα, και πακέτα τροφίμων για τα Χριστούγεννα. Η κοινωνικοφιλανθρωπική δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Caroling old carols» που πραγματοποιήθηκε αυτή την περίοδο στο Βουκουρέστι.

“Το έργο “Caroling old carols”, που διοργανώθηκε από την Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διακονία, πραγματοποίησε φιλανθρωπική δράση στην Καντίνα Αγία Άννα, που λειτουργεί με την ευλογία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ από το 2015. Η δράση αυτή μας χαροποίησε για δεύτερη συνεχή χρονιά γιατί εξασφαλίσαμε πόρους από τον τοπικό προϋπολογισμό. Ευχαριστούμε τις ενορίες για τη στήριξη, και με αφορμή τον εορτασμό της Γέννησης του Κυρίου ευχόμαστε τόσο στους ωφελούμενους όσο και στους εργαζόμενους του κυλικείου καλές γιορτές με ειρήνη, γαλήνη και υγεία”, είπε ο π. Mihai Popescu.

Από τους 100 δικαιούχους, οι 60 είναι στα μητρώα του Συλλόγου Διακονία και οι 40 προέρχονται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Βοήθειας και Παιδικής Προστασίας του ίδιου κλάδου. “Δικαιούχοι αυτής της Καντίνας είναι ευάλωτα άτομα ή που κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό, ηλικιωμένοι, παιδιά από κοινωνικοοικονομικά μειονεκτούσες οικογένειες. Με την ευκαιρία της Γέννησης του Κυρίου στηρίζουμε όλους τους δικαιούχους, προσφέροντάς τους πακέτα με βασικά τρόφιμα και πακέτα ειδικά για τις γιορτές», δήλωσε η Cecilia Constantinovici, κοινωνική βοηθός.

Καθημερινά 30 παιδιά από το Κέντρο Ημέρας Αγία Τριάδα της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου δέχονται ζεστό φαγητό σε αυτή την καντίνα.

Πακέτα με τρόφιμα σε οικογένειες

Η Επισκοπή Σλομποζία και Καλαράσι προσέφερε τρόφιμα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, και που είναι πολύτεκνες, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Δώρο με δώρο», που  πραγματοποιήθηκε στον Επισκοπικό Ναό στη Σλομποζία.

Κατά τη διάρκεια της νηστείας των Χριστουγέννων, στον Επισκοπικό Ναό έγινε έρανος αγάπης για την αγορά των απαραίτητων ειδών για αρκετές οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Έτσι το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν πάνω από 6.500 λέι, με τα οποία αγοράστηκαν βασικά τρόφιμα.

Τη δραστηριότητα συντόνισε ο Κοινωνικός-ιεραποστολικός Τομέας της Επισκοπής σε συνεργασία με ιερείς από τον Επισκοπικό Ναό.

Φωτογραφίες: Episcopia Sloboziei și Călărașilor, Facebook, Κοινωνικός-Φιλανθρωπικός και Ιεραποστολικός Τομέας Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, Επισκοπή Χουσίου, Κέντρο Συμβουλευτικής και Πληροφόρησης «Ντοάμνα Μαρίκα Μπρινκοβεάνου»

Με πληροφορίες από Basilica.ro (Alexandru Boboc, Ștefana Totorcea, Andrei Butu), ziarullumina

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων