24/04/2022 24/04/2022 Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έφτασε στο Βουκουρέστι το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα ενώ, το βράδυ, στον προαύλιο του Καθεδρικού Ναού τελέστηκε η ακολουθία της Αναστάσεως και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία. Στη ώρα του το Άγιο Φως στο Βουκουρέστι Στην ώρα του έφτασε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στο Βουκουρέστι το απόγευμα του Μεγάλου...
24 Απριλίου, 2022 - 11:31

Το Άγιο Φως και η Ακολουθία της Ανάστασης στο Βουκουρέστι (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Το Άγιο Φως και η Ακολουθία της Ανάστασης στο Βουκουρέστι (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έφτασε στο Βουκουρέστι το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα ενώ, το βράδυ, στον προαύλιο του Καθεδρικού Ναού τελέστηκε η ακολουθία της Αναστάσεως και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία.

Στη ώρα του το Άγιο Φως στο Βουκουρέστι

Στην ώρα του έφτασε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στο Βουκουρέστι το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου. Το Άγιο Φως μετέφερε από την Αγία Πόλη ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Αναστασόιε, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Ρουμανίας στους Αγίου Τόπους. Στο Παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Κατοικίας τελέστηκε ειδική ακολουθία κατά την υποδοχή από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη χαρά του που το Άγιο Φως έφτασε στη Ρουμανία σκορπίζοντας τη χαρά την Αναστάσεως, ενώ ευχήθηκε να κατοικήσει στις καρδιές όλων, ιδιαιτέρως δε όσων συνανθρώπων μας υποφέρουν από τη φτώχεια και τα δεινά του πολέμου.

Από το Πατριαρχείο Ρουμανίας σε Μολδαβία, Ουκρανία και Τσεχία

Ο Πατριάρχης ανέφερε ότι με τις προσπάθειες του Πατριαρχείου Ρουμανίας, το Άγιο Φως θα φτάσει στη Δημοκρατία της Μολδαβίας και στην Ουκρανία, μέσω της Σουτσεάβα, αλλά και στην Τσεχία, μέσω αντιπροσωπείας που έρχεται να πάρει το Φως από τη Σάτου Μάρε.

Στην προσφώνησή του στο τέλος της σύντομης τελετής, ο κ.κ. Δανιήλ εξήγησε ότι «αυτό το φως είναι πρώτα και κύρια δώρο του Χριστού σε όσους πιστεύουν σε Αυτόν, Τον αγαπούν και Τον αναζητούν».

Η τελετή της Αναστάσεως

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ προεξήρχε στην τελετή της Αναστάσεως η οποία τελέστηκε σε ειδική εξέδρα έξω από τον Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι. Εν συνεχεία τέλεσε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

«Η Ανάσταση του Κυρίου ή η εορτή του Αγίου Πάσχα είναι το πνευματικό κέντρο της Ορθοδοξίας», τόνισε ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ μετά το “Δεύτε λάβετε φως” από τα σκαλιά του Καθεδρικού Ναού.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: Basiolica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων