01/02/2021 01/02/2021 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ιερούργησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Κατοικίας και μίλησε στους πιστούς με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής του Ζακχαίου. Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι “Η αναζήτηση οδηγεί στη συνάντηση και έτσι αποκαθίσταται η κοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό”. «Ενώ ο Θεός επιδιώκει κάθε άνθρωπο να τον φέρει από...
01 Φεβρουαρίου, 2021 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2021 - 17:03

“Το Ευαγγέλιο μας δείχνει τι είναι η σωτηρία”

Διαδώστε:
“Το Ευαγγέλιο μας δείχνει τι είναι η σωτηρία”

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ιερούργησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Κατοικίας και μίλησε στους πιστούς με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής του Ζακχαίου. Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι “Η αναζήτηση οδηγεί στη συνάντηση και έτσι αποκαθίσταται η κοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό”.

«Ενώ ο Θεός επιδιώκει κάθε άνθρωπο να τον φέρει από την περιπλάνηση στη σωτηρία, η χάρη της αναζήτησης φαίνεται στο γεγονός ότι κάποια στιγμή ο αμαρτωλός συνειδητοποιεί ότι πρέπει επίσης να αναζητήσει τον Θεό», είπε. “Και από αυτήν τη συνάντηση, του Ζακχαίου, που αναζητά τον Ιησού, και του Ιησού, που επιθυμεί να μπει στο σπίτι του Ζακχαίου, φαίνεται ότι αποκαθίσταται η κοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό.”

Έτσι, «το σημερινό ευαγγέλιο μας δείχνει ότι ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός είναι ένας τέλειος κληρικός», τόνισε ο Πατριάρχης.

Ο Θεός έρχεται στον άνθρωπο με την αγάπη του

“O Υιός του ανθρώπου έρχεται να αναζητήσει και να σώσει αυτό που χάθηκε” συνέχισε ο Πατριάρχης για να εξηγήσει ότι:  “To Ευαγγέλιο μάς δείχνει τι είναι η σωτηρία. Η σωτηρία είναι η αναζήτηση των χαμένων, η ανάκαμψη των αποξενωμένων, η ανάσταση των πεσμένων, η θεραπεία των ασθενών και η αποκατάσταση της κοινωνίας της ζωής και της αγάπης με τον Θεό. ”

«Βλέπουμε ότι ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός φέρει στο όνομα Του αυτή την ιδέα της θεραπείας και της απελευθέρωσης των ανθρώπων από την αμαρτία και το θάνατο, και ως εκ τούτου αναζητά τους παραστρατημένους».

“Καταλαβαίνουμε ότι πρώτα η χάρη του Χριστού εισήλθε αόρατη, αλλά πραγματική, στην ψυχή του Ζακχαίου, και τον παρότρυνε να αναζητήσει τον Ιησού, να πάει πιο κοντά στον Ιησού», είπε ο Πατριάρχης.

Ο άνθρωπος αναζητά τον Θεό με πίστη

Εάν ο Κύριος έρχεται στον άνθρωπο με τη χάρη, την καλοσύνη και την αγάπη Του, ο άνθρωπος έρχεται να γνωρίσει τον Θεό με πίστη. Καλώντας τον Ζακχαίο “γιο του Αβραάμ”, ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός μας δείχνει ότι τον αποκαλεί “γιο της πίστης”, είπε ο Μακαριώτατος.

«Ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός διάβασε στην ψυχή του ότι είχε πίστη. Τι πίστη είχε; Πίστευε,o Ζακχαίος, ότι μόνο ο Ιησούς της Ναζαρέτ, ο Δάσκαλος και ο Γιατρός των ψυχών και των σωμάτων, θα μπορούσε να τον θεραπεύσει από το πάθος της απληστίας, θα μπορούσε να τον απελευθερώσει. ”

Πώς ο Χριστός άλλαξε τον Ζακχαίο

«Η καλοσύνη του Ιησού διείσδυσε στην ψυχή του  Ζακχαίου πέρα ​​από τη σκουριά της αμαρτίας και της απληστίας” τόνισε ο Μακαριώτατος.

“Από πολλή αθλιότητα και απληστία του παλιού, αυτός ο τελωνειακός υπάλληλος βγαίνει από μια φυλακή, όπως ένα μπουντρούμι, έναν άλλο άντρα και γίνεται γενναιόδωρος, με ελεήμων, γενναιόδωρη αγάπη.

«Όταν ο Θεός δείχνει μακροχρόνια καλοσύνη στους ανθρώπους, παρόλο που είναι κακοί, και δεν αναλαμβάνει αμέσως δράση για να τους τιμωρήσει, το κάνει επειδή αναμένει από αυτούς να επιστρέψουν ελεύθερα σε Αυτόν, χωρίς διαπληκτισμό ή τιμωρίες».

«Η παραβολή του Ζακχαίου είναι ένα πνευματικό μάθημα να αλλάξει τη ζωή του κάποιος μέσω της  καλοσύνης του Θεού», κατέληξε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων