11/06/2021 11/06/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Την Ελληνίδα Πρέσβη στο Βουκουρέστι, Σοφία Γραμματά, υποδέχθηκε, την Τετάρτη 9 Ιουνίου, στην Πατριαρχική Κατοικία, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Μετά το αρχικό καλωσόρισμα ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ στάθηκε ιδιαίτερα στη διπλωματική εμπειρία της κ. Γραμματά και της ευχήθηκε να έχει καλή πορεία στο έργο της στη Ρουμανία. Επίσης, εξέφρασε τις...
11 Ιουνίου, 2021 - 9:52
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2021 - 11:56

Το “ευχαριστώ” του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην Ελλάδα

Διαδώστε:
Το “ευχαριστώ” του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην Ελλάδα

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Την Ελληνίδα Πρέσβη στο Βουκουρέστι, Σοφία Γραμματά, υποδέχθηκε, την Τετάρτη 9 Ιουνίου, στην Πατριαρχική Κατοικία, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Μετά το αρχικό καλωσόρισμα ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ στάθηκε ιδιαίτερα στη διπλωματική εμπειρία της κ. Γραμματά και της ευχήθηκε να έχει καλή πορεία στο έργο της στη Ρουμανία. Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες εκ μέρους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας προς την Εκκλησία της Ελλάδος για τις υποτροφίες τις οποίες χορηγεί προς τους Ρουμάνους φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα. 

Η Πρέσβης ευχαρίστησε για την υποδοχή και ανέφερε ότι, κατά τη διπλωματική της αποστολή στη Ρουμανία, παρατήρησε τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία στη Ρουμανική κοινωνία και ανέφερε τη συμβολή της Ορθοδοξίας στη διατήρηση των πνευματικών αξιών.

Στην αντιφώνησή του ο Μακαριώτατος στάθηκε στις ισχυρές παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ Ρουμάνων και Ελλήνων και τόνισε τη σημασία της γνώσης του βυζαντινού πολιτισμού, ως κοινής κληρονομιάς, σε τομείς όπως η εικονογραφία και η εκκλησιαστική μουσική. Επιπλέον, επεσήμανε ότι, στο πλαίσιο των προκλήσεων της σύγχρονης κοινωνίας, ιδιαίτερα της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι απαραίτητο να καλλιεργηθεί στην κοινωνία η αλληλεγγύη στην οικογένεια και τους πάσχοντες ανθρώπους.

Υπό αυτήν την έννοια, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας συνέβαλε ενεργά στην υπερνίκηση πολλών δυσκολιών που προκλήθηκαν από την πανδημία, με τη συμμετοχή κληρικών και ενορίτων, ιδίως νέων εθελοντών, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη της Εκκλησίας προς εκείνους που επηρεάζονται από τις συνέπειες της πανδημίας.

Συμπερασματικά, εκφράστηκε η ελπίδα ότι οι αδελφικοί δεσμοί μεταξύ των δύο λαών και των αδελφών Ορθόδοξων Εκκλησιών της Ρουμανίας και της Ελλάδας θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται για το κοινό καλό.

Πληροφορίες: basilica.ro

Φωτογραφίες: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων