12/01/2023 12/01/2023 Το 2022, ο Κοινωνικός-Φιλανθρωπικός και Ιεραποστολικός Τομέας της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου προσέφερε υποστήριξη σε διάφορες κατηγορίες πολιτών εντός της χώρας αλλά και στην Ουκρανία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, ενώ ταυτόχρονα αύξησε τον αριθμό των δικαιούχων καθώς και εξειδίκευσε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Συγκεκριμένα, η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου διατήρησε και ανέπτυξε το 2022 κοινωνικά-φιλανθρωπικά...
12 Ιανουαρίου, 2023 - 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2023 - 11:59

Το φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου για το 2022 – Απολογισμός

Διαδώστε:
Το φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου για το 2022 – Απολογισμός

Το 2022, ο Κοινωνικός-Φιλανθρωπικός και Ιεραποστολικός Τομέας της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου προσέφερε υποστήριξη σε διάφορες κατηγορίες πολιτών εντός της χώρας αλλά και στην Ουκρανία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, ενώ ταυτόχρονα αύξησε τον αριθμό των δικαιούχων καθώς και εξειδίκευσε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Συγκεκριμένα, η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου διατήρησε και ανέπτυξε το 2022 κοινωνικά-φιλανθρωπικά έργα με στόχο την υποστήριξη όσων είναι σε ανάγκη. Δόθηκε ιδιαίτερη μέριμνα στα παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς και τα Κέντρα Αναδοχής, αλλά και για τα άτομα με προβλήματα ακοής, για τα οποία κατασκευάζεται ειδικό κέντρο. Ακόμη, διατέθηκαν εγκαταστάσεις φιλοξενίας για εκατοντάδες οικογένειες Ουκρανών που εγκατέλειψαν τη χώρα τους. Ακόμη επωφελήθηκαν και οι ηλικιωμένοι στα κέντρα φιλοξενίας, που λάμβαναν καθημερινά ζεστό φαγητό και ιατρική βοήθεια.

«Κατά τον απολογισμό, μπορούμε να πούμε ότι το 2022 ήταν γεμάτο με φιλανθρωπικές δράσεις. Τα τρέχοντα έργα, κέντρα ημερήσιας φροντίδας για παιδιά, κέντρα για ηλικιωμένους, κοινωνικές καντίνες, έχουν διατηρηθεί και μάλιστα αναπτυχθεί, ενώ σε αυτά προστέθηκαν προγράμματα βοήθειας για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Από την αρχή διατέθηκαν περίπου 1.000 θέσεις φιλοξενίας σε επίπεδο Αρχιεπισκοπής, παρέχοντας κάθε απαραίτητη βοήθεια στους Ουκρανούς. Σε συνεργασία με τον Κοινωνικό-Φιλανθρωπικό Τομέα του Πατριαρχείου Ρουμανίας, έγιναν πολλές ανθρωπιστικές μεταφορές τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Δημοκρατία της Μολδαβίας», δήλωσε ο π. Ionuț Tutea, επισκοπικός σύμβουλος του Κοινωνικού-Φιλανθρωπικού Τομέα και ιεραπόστολος της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου.

«Υπενθυμίζουμε ότι έχουν ξεκινήσει εργασίες στο Κέντρο Ημέρας για παιδιά με προβλήματα ακοής, που βρίσκονται στο σημείο μηδέν στην Ουκρανία. Εκεί πραγματοποιήθηκαν έργα αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Επίσης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο κοινωνικό κυλικείο της Ενορίας στο Πλοέστι», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτός από την υποστήριξη των τρεχουσών δραστηριοτήτων, μέσω των ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, υλοποιήθηκαν και άλλα προγράμματα αφιερωμένα κυρίως σε παιδιά από κέντρα ημερήσιας φροντίδας και αναδοχής: «Ο Σύλλογος Διακονία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αντριάν Χαντεάν προσέφερε τρόφιμα στους ωφελούμενους των κοινωνικών κυλικείων από τα παραρτήματα του κλάδου, συνολικής αξίας άνω των 500.000 λέι.

Οι φιλανθρωπικές εκστρατείες συνεχίστηκαν επίσης με τη συλλογή κονδυλίων για την υποστήριξη ενός παιδιού με προβλήματα ακοής, έτσι ώστε να λάβει εξειδικευμένη βοήθεια στο εξωτερικό. Για τις πρώτες χειρουργικές επεμβάσεις έχει ήδη καταβληθεί το ποσό των 16.400 ευρώ και σχεδόν ίδιο ποσό θα δοθεί τα επόμενα στάδια.

Το Ίδρυμα Αγία Μακρίνα, με την υποστήριξη των επαγγελματιών του Παιδικού Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας Αγία Μάρτυς Σοφία της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, υλοποίησε ένα έργο με δωρεά από το Δημαρχείο του τομέα 2 της πρωτεύουσας σχετικά με την καταπολέμηση του εκφοβισμού στα σχολεία.

Το Ίδρυμα “Η Χαρά της προσφοράς” ανέλαβε την υλοποίηση ενός νέου έργου υγείας – το Κοινωνικό Πολυϊατρείο «Χαμόγελο για Όλους», που έχει ως στόχο να παρέχει παρεμβάσεις και ειδικές οδοντιατρικές θεραπείες για περίπου 1.000 παιδιά από κέντρα Αναδοχής, ετησίως.

Το 2023, η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου θα συνεχίσει το φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό της έργο. «Δεδομένου ότι το έτος 2023 είναι Τιμητικό Έτος Ποιμαντικής των Ηλικιωμένων και Αναμνηστικό Έτος Εκκλησιαστικών Ύμνων και Ψαλμωδιών, ένα νέο πρόγραμμα που απευθύνεται στους ηλικιωμένους πρόκειται να εφαρμοστεί από τον Κοινωνικό-Φιλανθρωπικό και Ιεραποστολικό Τομέα της Αρχιεπισκοπής», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από ziarullumina (Andrei Butu)

Διαβάστε ακόμη: Στους ηλικιωμένους και τους εκκλησιαστικούς ύμνους αφιερωμένο το 2023 στο Πατριαρχείο Ρουμανίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων