25/06/2019 25/06/2019 Στο Ιερό Παρεκκλήσιο το οποίο βρίσκεται εντός της Πατριαρχικού Μεγάρου στο Βουκουρέστι και είναι αφιερωμένο στο Γενέθλιον του Τιμίου Πρόδρομο ιερούργησε χθες ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. “Σήμερα τιμούμε τον διδάσκαλο της μετανοίας Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Ο Τίμιος Πρόδρομος όμως δεν κήρυξε μόνο την μετάνοια, αλλά με το προφητικό του χάρισμα και την...
25 Ιουνίου, 2019 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2019 - 9:26

Το Γενέθλιον του Τιμίου Προδρόμου τίμησαν στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Το Γενέθλιον του Τιμίου Προδρόμου τίμησαν στο Βουκουρέστι

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο το οποίο βρίσκεται εντός της Πατριαρχικού Μεγάρου στο Βουκουρέστι και είναι αφιερωμένο στο Γενέθλιον του Τιμίου Πρόδρομο ιερούργησε χθες ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

“Σήμερα τιμούμε τον διδάσκαλο της μετανοίας Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Ο Τίμιος Πρόδρομος όμως δεν κήρυξε μόνο την μετάνοια, αλλά με το προφητικό του χάρισμα και την έλευση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τον οποίο και βάπτισε στον Ιορδάνη ποταμό. Ο βίος του υπήρξε ασκητικός γι’ αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πρόδρομος της μοναστικής ζωής. Ο τρόπος με τον οποίο γεννήθηκε ο Τίμιος Πρόδρομος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θαυμαστός, αλλά παράλληλα θα πρέπει να δίνει δύναμη και πίστη σε όσα ζευγάρια δεν έχουν ακόμη τεκνοποιήσει. Ας τον επικαλούνται στις προσευχές τους και αυτός δεν θα τους ξεχάσει” ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων