13/10/2019 14/10/2019 Χιλιάδες προσκυνητές συνέρρευσαν στο κέντρο του Ιασίου προκειμένου να συνοδεύσουν το Ιερό λείψανο της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής. Φέτος η τοπική Εκκλησία είχε την ιδιαίτερη ευλογία να έχει κοντά της και την δεξιά Αγία Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνα, την οποία κόμισε από το νησί της Κέρκυρας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος. Η λιτανευτική πομπή...
13 Οκτωβρίου, 2019 - 17:18
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2019 - 10:01

Το Ιάσιο υποδέχτηκε τον Άγιο Σπυρίδωνα

Διαδώστε:
Το Ιάσιο υποδέχτηκε τον Άγιο Σπυρίδωνα

Χιλιάδες προσκυνητές συνέρρευσαν στο κέντρο του Ιασίου προκειμένου να συνοδεύσουν το Ιερό λείψανο της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής.

Φέτος η τοπική Εκκλησία είχε την ιδιαίτερη ευλογία να έχει κοντά της και την δεξιά Αγία Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνα, την οποία κόμισε από το νησί της Κέρκυρας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος.

Η λιτανευτική πομπή είχε ως αφετηρία και τελικό προορισμό τον Καθεδρικό Ναό του Ιασίου.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιασίου κ. Θεοφάνης στο σύντομο κήρυγμά του ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό για την μεγάλη ευλογία που είχε το Ιάσιο να προσκυνήσει το ιερό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα και συνέχισε λέγοντας:

“Ελπίζουμε πως με την δύναμη των Αγίων μας τα μάτια των πιστών θα είναι πάντα στραμμένα προς την μοναδική ελπίδα του κόσμου, δηλαδή τον Θεό. Πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι δεν ζούμε μόνο στην γη, αλλά και στον ουρανό. Σκοπός του χριστιανού δεν είναι τα επίγεια, αλλά η αιωνιότητα. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους”.

Δείτε φωτογραφίες από την υποδοχή:

Πηγή φωτογραφιών: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων