12/10/2023 12/10/2023 Το ιερό λείψανο του Αγίου Ανδρέα του Ιεροσολυμίτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης υποδέχθηκε το Ιάσιο, χθες, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου. Της αντιπροσωπείας που μετέβη στη Ρουμανία ηγείται ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο οποίος κόμισε το ιερό λείψανο το οποίο υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβίας κ. Θεοφάνης, κλήρος και λαός.  Εν συνεχεία με...
12 Οκτωβρίου, 2023 - 10:58
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2023 - 11:05

Το ιερό λείψανο του Αγίου Ανδρέα Κρήτης υποδέχθηκαν στο Ιάσιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Το ιερό λείψανο του Αγίου Ανδρέα Κρήτης υποδέχθηκαν στο Ιάσιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ιερό λείψανο του Αγίου Ανδρέα του Ιεροσολυμίτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης υποδέχθηκε το Ιάσιο, χθες, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου. Της αντιπροσωπείας που μετέβη στη Ρουμανία ηγείται ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο οποίος κόμισε το ιερό λείψανο το οποίο υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβίας κ. Θεοφάνης, κλήρος και λαός. 

Εν συνεχεία με πομπή το ιερό λείψανο τοποθετήθηκε στο μέσο του Καθεδρικού Ναού όπου τελέστηκε Δοξολογία για την υποδοχή. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Θεοφάνης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου και Υμνογράφου της Εκκλησίας μας τονίζοντας ότι με τις προσευχές του Αγίου μέσα από τον Μεγάλο Κανόνα που συνέγραψε θα μας δώσουν δύναμη για να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας και να ακολουθήσουμε τον δρόμο της μετάνοιας.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας εξέφρασε τη χαρά του που για ακόμη μια φορά επισκέπτεται το Ιάσιο, μια πόλη η οποία αποτέλεσε “πνευματικό και πνευματικό κέντρο της Ορθοδοξίας”.

Η έλευση του ιερού λειψάνου του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης εντάσσεται στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών για την Αγία Παρασκευή την Επιβατηνή το λείψανο της οποίας έχουν προσκυνήσει έως τώρα, περισσότερο από 100.000 προσκυνητές.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες: Doxologia.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων