06/05/2021 06/05/2021 Η Ακαδημία Παγκοσμίων Ρεκόρ επιβεβαίωσε ότι το μεγαλύτερο τέμπλο στον κόσμο, με μήκος 23,8 μέτρα και ύψος 17,1 μέτρα βρίσκεται στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Σωτηρίας του Έθνους στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Το τέμπλο του Εθνικού Καθεδρικού ναού έγινε υπό την καθοδήγηση του αγιογράφου Daniel Codrescu κατά τη διάρκεια του 2018. Το τέμπλο περιλαμβάνει 45...
06 Μαΐου, 2021 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2021 - 9:57

Το μεγαλύτερο τέμπλο στον κόσμο βρίσκεται στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Το μεγαλύτερο τέμπλο στον κόσμο βρίσκεται στη Ρουμανία

Η Ακαδημία Παγκοσμίων Ρεκόρ επιβεβαίωσε ότι το μεγαλύτερο τέμπλο στον κόσμο, με μήκος 23,8 μέτρα και ύψος 17,1 μέτρα βρίσκεται στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Σωτηρίας του Έθνους στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Το τέμπλο του Εθνικού Καθεδρικού ναού έγινε υπό την καθοδήγηση του αγιογράφου Daniel Codrescu κατά τη διάρκεια του 2018. Το τέμπλο περιλαμβάνει 45 εικόνες σε βυζαντινό στιλ και τοποθετήθηκαν σε 4 μητρώα. Το μωσαϊκό είναι κατασκευασμένο από πλακάκια στο εργαστήριο Orsoni στη Βενετία.

Το τέμπλο θα καλυφθεί με μωσαϊκό και στις δύο πλευρές, συνολικού ύψους 800 τετραγωνικών μέτρων ψηφιδωτής ζωγραφικής.

Επίσης, στην αψίδα του βωμού βρίσκεται η μεγαλύτερη αναπαράσταση της Μητέρας του Θεού (Πλατύτερα) στη Ρουμανία, έχοντας 16 μέτρα από τη βάση μέχρι την κορυφή του φωτοστέφανου.

Ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός θεμελιώθηκε 100 χρόνια μετά τη Μεγάλη Ένωση και είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη του Κυρίου, στην Ημέρα των Ηρώων και στον Άγιο Ανδρέα τον Απόστολο, προστάτη της Ρουμανίας.

Ο Καθεδρικός Ναός ύψους 120 μέτρων θα είναι εξοπλισμένος με 8 ανελκυστήρες. Οι καμπάνες του καθεδρικού ναού έχουν συνολικό βάρος 33 τόνους και  ύψος 60 μέτρα. Ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός έχει 28 χάλκινες πόρτες με εικονογραφικές παραστάσεις. Ο Ναός διαθέτει επίσης συνολικά 392 παράθυρα.

Στο Ιερό Θυσιαστήριο βρίσκεται η λίστα με πάνω από 350.000 ονόματα των γνωστών Ρουμάνων ηρώων, αλλά και αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Μαρτύρων του Μπρακοβένι και των Μαρτύρων από τον Νικουέλ.

Πάνω από 110 εκατομμύρια ευρώ έχουν επενδυθεί. Επί του παρόντος, γίνονται έργα αγιογράφησης στο εσωτερικό, και τοποθετούνται γυψοσανίδες και πέτρινες επενδύσεις στο εξωτερικό.

Δείτε σχετικό βίντεο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων