25/03/2020 25/03/2020 Σε κοινή προσευχή, την ώρα που οι καμπάνες θα ηχούν στις εκκλησίες και τις ιερές μονές της χώρας καλεί τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της χώρας, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας. “Επειδή, σε αυτή την περίοδο της σκληρής δοκιμασίας εξαιτίας της επιδημίας, χιλιάδες Κληρικοί και πιστοί είναι χωρισμένοι” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι το...
25 Μαρτίου, 2020 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2020 - 8:49

Το μεσημέρι η Ρουμανία ενώνει τις προσευχές της

Διαδώστε:
Το μεσημέρι η Ρουμανία ενώνει τις προσευχές της

Σε κοινή προσευχή, την ώρα που οι καμπάνες θα ηχούν στις εκκλησίες και τις ιερές μονές της χώρας καλεί τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της χώρας, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας.
“Επειδή, σε αυτή την περίοδο της σκληρής δοκιμασίας εξαιτίας της επιδημίας, χιλιάδες Κληρικοί και πιστοί είναι χωρισμένοι” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι το κάλεσμα σε κοινή προσευχή κάθε μεσημέρι, ο καθένας από τον χώρο μπορεί να κρατήσει ενεργή την “επαφή”
Η αρχή γίνεται σήμερα, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στις 12 το μεσημέρι οι καμπάνες όλων των Ορθοδόξων εκκλησιών στη Ρουμανία θα χτυπήσουν για 1-2 λεπτά, και θα επαναλαμβάνεται καθημερινά.
Κατά τη διάρκεια της κοινής προσευχής, οι πιστοί από τα σπίτια τους καλούνται να πουν το “Πάτερ Ημών” καθώς και άλλες προσευχές, ενώ οι οι ιερείς στις ενορίες και τα μοναστήρια θα διαβάσουν επιπλέον την ειδική προσευχή για το τέλος της επιδημίας .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων