14/09/2023 14/09/2023 «Ο Σταυρός του Χριστού δείχνει την ταπεινή και ελεήμονα αγάπη της Αγίας Τριάδος. Είναι το σημείο που ενώνει ουρανό και γη και που μεταμορφώνει τα βάσανα σε χαρά της Ανάστασης». Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι,...
14 Σεπτεμβρίου, 2023 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2023 - 21:22

Το μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Διαδώστε:
Το μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας για την  Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

«Ο Σταυρός του Χριστού δείχνει την ταπεινή και ελεήμονα αγάπη της Αγίας Τριάδος. Είναι το σημείο που ενώνει ουρανό και γη και που μεταμορφώνει τα βάσανα σε χαρά της Ανάστασης». Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι, κατά την εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.

«Η Ορθοδοξία δεν χωρίζει ποτέ τον Σταυρό από την Ανάσταση, ούτε την Ανάσταση από τον Σταυρό, γιατί ούτε ο Χριστός που αναστήθηκε από τους νεκρούς δεν έκανε τα σημεία της σταύρωσης να εξαφανιστούν από το σώμα Του», ανέφερε ο Μακαριώτατος και πρόσεθσε:

«Αλλά, αν και θεραπεύτηκαν, τα σημάδια της σταύρωσής Του παρέμειναν ακόμα παρόντα στο αναστημένο Σώμα Του, ως απόδειξη της αιώνιας αγάπης Του για την ανθρωπότητα και ως απόδειξη ότι η αγάπη του Χριστού και της Αγίας Τριάδας γενικότερα είναι αγάπη ταπεινή και ελεήμονα».

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού. «Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού μάς θυμίζει τα δεινά του Κυρίου, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί μια εορτή ενθάρρυνσης, γιατί μέσω του Σταυρού ήρθε η χαρά σε όλο τον κόσμο, με τη δύναμη της ταπεινής αγάπης Του», υπογράμμισε.

 

Πηγή: Basilica.ro (Ștefana Totorcea)

Φωτογραφία: ziarullumina

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων