28/06/2023 28/06/2023 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ απηύθυνε μήνυμα στους συμμετέχοντες στο 29ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο των ΚΘ’ Παυλείων με θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος και η κληρονομιά του Ελληνιστικού κόσμου», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, για το διάστημα 26-29 Ιουνίου 2023. Το μήνυμα του Μακαριωτάτου ανέγνωσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τούλτσεας κ. Βησσαρίωνας. (Διαβάστε...
28 Ιουνίου, 2023 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2023 - 19:56

Το μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας στο 29ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο των ΚΘ’ Παυλείων

Διαδώστε:
Το μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας στο 29ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο των ΚΘ’ Παυλείων

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ απηύθυνε μήνυμα στους συμμετέχοντες στο 29ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο των ΚΘ’ Παυλείων με θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος και η κληρονομιά του Ελληνιστικού κόσμου», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, για το διάστημα 26-29 Ιουνίου 2023.

Το μήνυμα του Μακαριωτάτου ανέγνωσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τούλτσεας κ. Βησσαρίωνας. (Διαβάστε αναλυτικά για το Συνέδριο ΕΔΩ)

«Αυτό το Συνέδριο, τώρα στην 29η έκδοσή του, συγκεντρώνει, κάθε χρόνο, ιεράρχες, θεολόγους, δασκάλους και λαϊκούς από διαφορετικές αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες. Το φετινό θέμα – “ο Απόστολος Παύλος και η κληρονομιά του Ελληνιστικού κόσμου”- έχει ιδιαίτερη σημασία για τη ζωή και την αποστολή της Εκκλησίας, καθώς εμπνέεται από τον θησαυρό της πνευματικής, πολιτιστικής, φιλοσοφικής και καλλιτεχνικής κληρονομιάς της αρχαιότητας, εμποτισμένη με τον λόγο του Ευαγγελίου του Σωτήρος Ιησού Χριστού. Αυτή η κληρονομιά προσφέρει στον κόσμο επαρκείς απαντήσεις σε μερικές από τις μεγάλες προκλήσεις του, όπως η εκκοσμίκευση, ο αθεϊσμός και η παγκοσμιοποίηση», όπως αναφέρεται στην αρχή του μηνύματος.

«Αν και έχουν περάσει πάνω από 2.000 χρόνια από την Ενσάρκωση του Κυρίου, που αποτέλεσε ένα κρίσιμο γεγονός σε έναν ελληνορωμαϊκό κόσμο σε βαθιά κρίση, και σήμερα η Εκκλησία του Χριστού έρχεται αντιμέτωπη με διαφορετικές φιλοσοφίες, ρεύματα και εκδηλώσεις εχθρικές προς την χριστιανική πίστη. Ο Άγιος Απόστολος Παύλος, παραμένει η ίδια εμβληματική μορφή, οδηγός των Χριστιανών, σε έναν κόσμο όλο και πιο ατομικιστικό, εκκοσμικευμένο και απομακρυσμένο από τις αυθεντικές αξίες του Ευαγγελίου του Κυρίου Ιησού Χριστού», όπως υπογραμμίζεται.

«Μπροστά στην πνευματική και ηθική κρίση, απέναντι στους πολέμους και τις δια-εθνοτικές και διαθρησκευτικές συγκρούσεις, οι Χριστιανοί καλούνται ακόμη και σήμερα, μέσω των λόγων του μεγάλου Αποστόλου, να παραμείνουν σταθεροί στην πίστη τους, να μην αποθαρρύνονται και να ανταποκρίνονται στις δοκιμασίες της ημέρας, μέσα από μια έντονη πνευματική εμπειρία του Ευαγγελίου, αναζητώντας την ειρήνη με όλους τους ανθρώπους, καθώς και αγιότητα, χωρίς την οποία κανείς δεν θα δει τον Θεό», όπως επισημαίνεται.

 

Κεντρική φωτογραφία: Kosmas Karagiannis

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων