11/01/2020 11/01/2020 Πριν έναν χρόνο τέτοιες μέρες,  ανακηρύχθηκε το αφιέρωμα του ρουμανικού χωριού στο Ρουμανικό Πατριαρχείο. Οι εκδηλώσεις  ξεκίνησαν με τη διοργάνωση της έκθεσης φωτογραφίας  ”The  Romanian  Village Face”. 50 «πρόσωπα» του ρουμανικού χωριού, με το όραμα 14 καλλιτεχνών φωτογράφων, θαυμάστηκαν στο Παλάτι του Πατριαρχείου από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 9 Μαρτίου 2019. Η έκθεση αργότερα...
11 Ιανουαρίου, 2020 - 12:38

Το Ορθόδοξο 2019 αποτυπωμένο σε καμβά

Διαδώστε:
Το Ορθόδοξο 2019 αποτυπωμένο σε καμβά

Πριν έναν χρόνο τέτοιες μέρες,  ανακηρύχθηκε το αφιέρωμα του ρουμανικού χωριού στο Ρουμανικό Πατριαρχείο. Οι εκδηλώσεις  ξεκίνησαν με τη διοργάνωση της έκθεσης φωτογραφίας  ”The  Romanian  Village Face”.

50 «πρόσωπα» του ρουμανικού χωριού, με το όραμα 14 καλλιτεχνών φωτογράφων, θαυμάστηκαν στο Παλάτι του Πατριαρχείου από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 9 Μαρτίου 2019. Η έκθεση αργότερα έφτασε στις ΗΠΑ αλλά και στη Σουηδία.

Στον Εθνικό καθεδρικό ναό εγκαταστάθηκε στις 7 Μαΐου η  εικόνα της Παναγίας της Πλατυτέρας από την αψίδα του βωμού, που ήταν η μεγαλύτερη εκπροσώπηση της Παναγίας στο μωσαϊκό της Ρουμανίας και ένας από τους μεγαλύτερους στον Ορθόδοξο κόσμο. Η εικόνα είναι περίπου 16 μ. Από τη βάση μέχρι την κορυφή του φωτοστέφανου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων